Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"pustite nas u druge zemlje"

VIDEO Ekipa Dnevnika Nove TV provela večer u izbjegličkom kampu kod Bihaća, pogledajte što su snimili

Ekipa Dnevnika Nove TV provela je večer u izbjegličkom kampu pokraj Bihaća. Kažu kako taj kamp ove godine broji najviše migranata. Svi oni pokušali su ući u Europsku uniju, odnosno Hrvatsku. U bosanskom kampu zadrže se nekoliko dana - pa pokušaju opet.

Migrantski kamp Lipa. Kamp je pokraj Bihaća s najvećim brojem migranata u Bosni i Hercegovini, njih 1200. Stigli su iz Afganistana, Maroka, Sijera Leone. I svi s istom porukom, samo želimo proći Hrvatsku .

"Odlazimo iz naše zemlje zbog financijske situacije, imamo rat, nemamo slobodu govora, nemamo ništa. Ostavili smo naše domove da dođemo u vaše zemlje. Ako nas ne prihvaćate u Hrvatskoj, pustite nas u druge zemlje koje će nas prihvaćati. Nemojte nas zaustavljati u Bosni", poručuje izbjeglica iz Maroka.

"Ne puštaju me unutra, mi samo želimo proći, ne želimo živjeti u Hrvatskoj. Mi trebamo dijalog s Europskom unijom", kaže izbjeglica iz Palestine.

Pročitajte i ovo Grafiti mržnje "To ne smije biti prihvatljivo" VIDEO Grafiti mržnje u Splitu, postoje i snimke nadzornih kamera: "To je tragedija što rade, to je jadno"

U kampu imaju smještaj i trgovinu u kojoj mogu kupiti sve potrepštine. No kažu, uvjeti nisu dobri.

Više pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene