Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đapić: 'Učinit ćemo sve da HDSSB nestane s političke scene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a, Anto Đapić, izjavio je danas u Osijeku kako je HDSSB isključivi krivac za krizu vlasti u Osijeku, koja se može riješiti samo novim izborima te da će HSP učiniti sve da HDSSB nestane s političke scene u tome gradu i Osječko-baranjskoj županiji.

Reagirajući na posljednje istupe predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića kojima je, kako drži, odgovornost za krizu vlasti pokušao prebaciti na HSP, Đapić je na današnjoj konferenciji za novinare takva nastojanja ocijenio neprihvatljivim.

Pročitajte i ovo Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava "Bog i Hrvati" Zvijezda hrvatske desnice vraća se u politiku: Bruna Esih učlanila se u poznatu stranku i najavila borbu Slika nije dostupna Treća sreća u Osijeku HDSSB podržao laburiste, konstituirana Županijska skupština

Ponovio je kako je isključivi razlog za krizu vlasti bio "strah
HDSSB-a od padanja u zaborav na političkoj sceni Osijeka i Slavonije te činjenica da ta stranka, ovoga trenutka, realno ne može prijeći prag za parlamentarne izbore", što je, drži on, rezultiralo traženjem bilo kakvog načina da se HDSSB vrati u politički život.

Ocjenivši kako je Šišljagić, po nalogu Branimira Glavaša, poduzeo čitav niz zaplotnjačkih radnji Đapić je kazao kako s indignacijom odbacuje Šišljagićeve tvrdnje o navodnom kriminalu u projektu gradnje sportske dvorane "Gradski vrt", po modelu javno-privatnog partnerstva, dodavši kako bi one mogle biti predmet njegovih privatnih tužbi, ali da je o tome prerano govoriti.

Pokušaj HDSSB-a da odgovornost prebaci na HSP potpuno je neprihvatljiv i politički je kukavičluk. Isključivi krivac za krizu u
Osijeku, mogućnost gubitka dvorane i neodržavanja svjetskog rukometnog prvenstva je HDSSB. 

Budući da Poglavarstvo više ne funkcionira, Šišljagić nema ovlasti poduzimati bilo kakve radnje za gradnju dvorane, rekao je Đapić.

Ocijenio je kako je kriza vlasti u Osijeku "može pošteno i korektno riješiti samo novim izborima", a ne kampanjom koju vodi HDSSB.

"HDSSB je izgubio potporu biračkog tijela u gradu i Županiji,
pokušavaju se vratiti u život neprimjerenim metodama, a mi im to nećemo dopustiti. Učinit ćemo sve da HDSSB nestane s političke ovoga grada i ove Županije, jer su oni problem za ovaj grad i ovu Županiju", ustvrdio je Đapić ocijenivši kako je riječ o politici koja se temelji na sukobima, podmetanjima i lažima, a koja zaslužuje oštar odgovor.

Zamoljen da komentira "anonimno pismo koje je iz Ministarstva obrane upućeno redakcijama nekih medija, a u kojemu se izražava negodovanje što je nedavnoj konvenciji HSP-a nazočila njegova supruga, inače djelatna vojna osoba", Đapić je potvrdio kako je njegova supruga djelatna dočasnica Hrvatske vojske, ali da je na stranački skup došla u civilnoj odjeći, a ne u odori HV-a.

Postoje zakonske odredbe koje to definiraju i ako je tolika smetnja što je moja supruga bila sa mnom na tome skupu, neka MORH poduzme ono što smatra svrsihodnim i neka moja supruga snosi sankcije, ali od toga praviti aferu je krajnje neprimjereno, nekorektno i to je udar na obitelj, ocijenio je Đapić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene