Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treća sreća u Osijeku

HDSSB podržao laburiste, konstituirana Županijska skupština

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz trećeg pokušaja uspješno je održana konstitucijska sjednica Županijske skupštine Osječko-baranjske županije. HDSSB i HSP AS podržali su laburista kao predsjednika skupštine.

Nakon dva prethodna neuspjela pokušaja, Županijska skupština Osječko-baranjske županije, napokon je konstituirana, a laburist Antun Kapraljević izabran je za predsjednika skupštine.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Laburisti su prethodno odbijali stati na bilo čiju stranu te su inzistirali da se postigne konsenzus. Čini se kako je njihovo inzistiranje urodilo plodom, a Kraljević je izabran s ukupno 29 vijećničkih glasova, od njih 55 - HDSSB 24, HSP AS 2 i laburisti 3.

>> Propao drugi pokušaj konstituiranja Skupštine Osječko-baranjske županije

U prijašnjim pokušajima s jedne strane bio je HDSSB i HSP Ante Starčević s 26 vijećnika, a s druge SDP, HNS i HDZ s istim broj vijećnika. Laburisti nisu htjeli odabrati stranu.

'26 zastupnika u jednom bloku i 26 u drugom bloku dobilo je glasove svojih birača. Pa, tko smo nas trojica da odlučujemo, koji su birači bolje odlučili', rekao je nakon prethodna dva pokušaja laburist Miroslav Varga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene