272348
272348
272348
272348
272348

Anto Đapić izbačen iz HSP-a: 'Zaprepašten sam, moram skupiti dojmove'

  • , 28.01.2013., 15:56
  • Autor:
  • komentara

Nakon što je Anto Đapić prije nekoliko dana najavio svoj povratak u politiku, predsjedništvo HSP-a ga je izbacilo iz stranke. On kaže da ga je odluka zaprepastila.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Takva je odluka donesena na sjednici predsjedništva i drugih dužnosnika HSP-a u Sisku, a potvrdio ju je i predsjednik stranke Danijel Srb.

>> Đapić '90 posto spreman' kandidirati se za gradonačelnika Osijeka

Dugogodišnji predsjednik, a do danas i počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić, koji je svojevremeno već bio gradonačelnik Osijeka, nedavno je objavio kako ozbiljno razmatra ponovnu kandidaturu za tu funkciju.

'Nakon prošlih parlamentarnih izbora je bilo dogovoreno da se Đapić više neće politički aktivirati, ali je on i nadalje stranku koristio za svoje političke ambicije', kazao je Srb na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva.

'Mi ne želimo više biti taoci nečijih osobnih interesa, zbog kojih je veliki broj članova napustio našu stranku. Nećemo dopustiti ostvarenje interesa pojedinaca', poručio je Srb.

Kazao je i kako stranka želi na političkoj sceni ponovno zauzeti mjesto koje joj pripada. 'Vjerujem da ćemo to dokazati već na lokalnim izborima na koje izlazimo samostalno. Moguć je i proces ujedinjavanja pravaških stranaka, te povratak onih članova koji su napustili našu stranku. Sada više ne postoje razlozi zbog kojih su otišli iz stranke', rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Za odluku o isključenju počasnog predsjednika, jednoglasno se izjasnilo devet članova Predsjedništva HSP-a.

Đapić: Zaprepašten sam, skupljam dojmove

'Zaprepašten sam informacijom koja je do mene došla, da je napravljen neki navodni sastanak o kojem ja kao počasni predsjednik i velik dio vodstva stranke nije imao pojma. Ali, kako imam manjak informacija, prvo moram skupiti dojmove i dobiti informacije o čemu se točno radi. Nakon toga ću poduzeti korake koje sam mislio. To me neće omesti u ponovnom angažmanu u politici', rekao je Đapić, reagirajući na izbacivanje.

Kaže da je 'isključen naprečac, nestatutarno' jer je i on član predsjedništva te da ga može isključiti samo Sabor stranke te da nije vjerovao u vijest o isključenju. Tvrdi kako je pomogao predsjedniku HSP-a Danielu Srbu da dođe na tu dužnost, a na sebe je preuzeo odgovornost za poraz na prošlim parlamentarnim izborima.

Istaknuo je kako mu je ipak 'jasno o čemu se radi', dodajući da je to zbog njegova 'oštra protivljenja koaliciji s HDSSB-om, dok je Srb za tu koaliciju'. Po njegovim riječima, protivio se i koaliciji s Ružom Tomašić, 'čija je stranka surogat HDZ-a'.

'Očito u HSP-u ima ljudi koji su za suradnju s HDSSB-om ili HDZ-om jer pod svaku cijenu žele politički preživjeti', rekao je, istaknuvši kako se neće previše opterećivati odnosima u stranci jer je HSP-u 'posvetio život i ako nekome smeta, svoj će politički pravac tražiti na drugi način'. Ponovio je kako je inzistirao na tome da, ako se uključi u izbornu utakmicu na lokalnim izborima, što je nedavno i najavio, to podrazumijeva da stranka na izbore ide isključivo samostalno.

Kad na mene izvuku mač, ja mačem odgovaram

Izrazio je razočaranost što je predsjednik HSP-a Daniel Srb 'tako postupio' jer je tom čovjeku, kako je rekao, 'dao srce i upotrijebio sav svoj autoritet, kad je odlazio, da ga imenuju za predsjednika stranke'.

Đapić je ocijenio da je njegovo isključivanje iz stranke vezano za političku trgovinu 'kako bi se u Zadru i drugim gradovima moglo koalirati s HDZ-om, a ovdje sa HDSSB-om'. Poručio je kako to 'nije gotova priča' te da su na njega 'opet izvukli mač, a kad se na njega izvuče mač, on mačem odgovara'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se