Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Osječani taoci Glavaša i rata sa Zagrebom'

Đapić najavio nezavisnu kandidaturu: 'Moja priča s HSP-om je završena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anto Đapić, donedavni počasni predsjednik Hrvatske stranke prava, koji je prije nekoliko dana isključen iz stranke, danas je najavio svoju kandidaturu za osječkog gradonačelnika kao nezavisni kandidat.

Predstavljajući kandidaturu u nazočnosti brojnih članova donedavne osječke podružnice HSP-a čije je vodstvo također raspušteno odlukom Predsjedništva stranke, Đapić je rekao da je s današnjim danom njegova priča s HSP-om završena.

Naglasio je kako izlazi na izbore kao nezavisni kandidat, a članovima HSP-a i svojim simpatizerima poručio da procjene kome će dati povjerenje. Dodao je kako je svjestan da svi oni koji ga javno podrže mogu imati problema u stranci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burić ima novu šansu Saga u Belišću se nastavlja: Ustavni sud naredio PONAVLJANJE IZBORA! Slika nije dostupna Gradonačelnica Ikić-Baniček Prvi put u povijesti Siska potpisan zapisnik o primopredaji vlasti

>> Đapić: Ne prihvaćam isključenje iz HSP-a! Tražim hitni saziv Sabora stranke!

Đapić je rekao kako ne želi više javno polemizirati s vodstvom HSP-a, dodavši kako se radi o stranci koju je stvarao, te čiji je predsjednik bio 16 godina, a tri godine počasni predsjednik.

"Hrvatska stranka prava za mene je kao moje dijete i razumljivo da sam na nju uvijek osjetljiv i da kao ni roditelj svjestan eventualnog lošeg ponašanja svoje djece o tome ne želim pričati", rekao je.

Đapić je kazao kako je bio svjestan da bi kao nezavisni kandidat na predstojećim lokalnim izborima imao više šanse nego kandidat HSP-a, ali da je zbog odanosti stranci i nagovora osječke podružnice HSP-a bio spreman izaći na izbore kao HSP-ov kandidat.

Ustvrdio je kako je u vrijeme kada je on bio gradonačelnik Osijeka od 2005. do 2008. u gradu na Dravi puno napravljeno, da se gradilo i radilo, te da su građani daleko lakše i bolje živjeli. "Želim zajedno s građanima Osijeka raditi za opće dobro", rekao je te istaknuo kako aktualna vlast u proteklom mandatu nije ništa učinila "osim što je u stalnoj svađi sa Zagrebom i što gradonačelnik i ostali po svoje mišljenje idu u Mostar". Dodao je kako su građani Osijeka "taoci Branimira Glavaša i rata sa Zagrebom".

Đapić je izrazio uvjerenje da će za osječkog gradonačelnika biti izabran već u prvom krugu, dodavši kako će uz razvijanje gospodarstva raditi na uspostavljaju što tješnje suradnje s osječkim Sveučilištem, te da za programe ima obrazovane i jake kadrove. Đapićev slogan za predstojeće lokalne izbore je "Nastavimo prekinuto".

Đapićevu kandidaturu za osječkog gradonačelnika podržao je Boro Barišić koji je jedan od šestorice članova Predsjedništva HSP-a koji nisu bili pozvani na, kako je rekao, "fantomsku sjednicu na kojoj je Đapić isključen iz stranke". On traži da se pravno preispitaju sve odluke Predsjedništva i Časnog suda HSP-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene