Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku spašavanje

Pale na Paklenici, jedna slomila nogu, druga ozlijedila glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je akcija spašavanja dviju alpinistica koje su pale sa stijena Anića kuka u Nacionalnom parku Paklenici i teško su ozlijeđene.

Na mjesto nesreće upućena je dežurna ekipa HGSS a po potrebi uključit će se i dodatni timovi HGSS-a.

Pročitajte i ovo Josip Brozičević Zapeli zbog trovanja Pročelnik HGSS-a o akciji spašavanja stranaca na Velebitu: "Ovo je za njih ipak bio prevelik zalogaj. Taj dio nije za neiskusne i nespremne" Spašavanje mladih na Velebitu dvojac na velebitu HGSS spasio mlade planinare: Vidjeli su medvjeda, počeli bježati i izgubili se

Tijekom penjanja alpinističkog smjera Kama sutra u Anića kuku, jedna se od alpinistica nešto iza 15 sati uhvatila za veliki kameni blok koji se u tom trenutku odvojio od stijene i pao po njima. Iako su obje alpinistice imale zaštitne kacige usljed udarca i pada zadobile su ozljede.

Jedna je alpinistica slomila nogu, a druga je zadobila ozlijede glave. Nakon pružene prve medicinske pomoći i imobilizacije na mjestu nesreće, spasioci su alpinistice spustili sa stijene i niz strmi dio do u kanjon, te su transportrane do kola HMP, te su upućeni u bolnicu. Alpinistice su ozljeđene, no srećom nisu u životnoj opasnosti.

>> Drama na Paklenici: Turista ugrizla zmija, od tri ujutro čekao helikopter!

Anića kuk je najveća stijena na Velebitu, viša od 300 metara, a među alpinistima je poznata kao teška za penjanje. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene