Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog svega osuđeni

Užasan slučaj u Bjelovaru: Dvojica muškaraca skinula prijateljicu koja je ostala bez svijesti i fotografirala ju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dva su muškarca osuđena na uvjetne zatvorske kazne jer su prijateljicu u njezinu stanu slikali golu dok je bila bez svijesti.

Dva su muškarca potkraj studenog oko pet ujutro u Bjelovaru u stanu u kojem je živjela njihova prijateljica zajedno i dogovorno neovlaštenim snimanjem počinili kazneno djelo protiv njezine privatnosti.

"Nakon što su djevojku zatekli na podu kupaonice u besvjesnom stanju, podigli su je s poda i stavili na krevet te potom povukli majicu, hlače i donje rublje. Nakon toga su, bez njezine privole, Leovim mobitelom fotografirali njezine gole grudi i spolni organ. Dakle, drugoga su neovlašteno slikovno snimili i na taj način povrijedili njegovu privatnost", navodi se u kaznenom nalogu koji je protiv njih izdalo Državno odvjetništvo, izvijestila je Danica.

Pročitajte i ovo Koncert Aleksandre Prijović Uputili apel Domovinski pokret ratuje s turbofolkom, imaju i plan: "Svaki virus treba se zaustaviti prije ulaska u organizam"

Miro (27) i Leo (24) tim su nalogom proglašeni krivima i osuđeni na po osam mjeseci uvjetnog zatvora. Policiji je naloženo da Miri vrati oduzeti iPhone, a Leo je trajno ostao bez svojeg Samsunga kojim je slikao golu djevojku.

Da su fotografije slali drugim osobama, kvalifikacija kaznenog djela bila bi drugačija, a presuda bi vjerojatno bila teža.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene