Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko bi rekao...

Nitko nije znao: Šest šlepera punih novca dva mjeseca bilo je skriveno u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner Boris Vujčić izašao je nedavno u susret svom BiH kolegi i na dva mjeseca 'sakrio' dragocjen teret.

Guverneri središnjih banaka zemalja regije okupili su se na konferenciji u Rovinju na kojoj su raspravljali o problemima s kojima se regija susreće pri izlasku iz krize, a saznao se i jedan vrlo zanimljiv podatak.

Pročitajte i ovo Numizmatička kovanica S prigodnim motivima HNB izdao zlatnu i srebrnu numizmatičku kovanicu "Trsatski zmaj" Boris Vujčić, guverner HNB-a Demografski problemi Guverner HNB-a o problemu radne snage: Svako društvo mora odlučiti između dvije mogućnosti

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine dr. Kemal Kozarić otkrio je kako su se za vrijeme nereda u Sarajevu susreli s još jednim problemom. Naime, u to vrijeme je prema Sarajevu iz Royal Minta u Walesu krenulo šest šlepera kovanica bosanskih maraka.

Šleperi su se našli u Sloveniji i nije ih imao tko prepratiti do Centralne banke budući da su specijalne policijske snage bile angažirane na događajima diljem zemlje.

Guverner HNB-a sebi i viceguvernerima povećao plaće za 8.900 kuna!

Šest šlepera ne može se baš lako sakriti pa je, kaže guverner Kozarić, postojala i mogućnost da građani pomisle kako oni sad ubacuju nekakav novac u opticaj. Stoga je BiH guverner dignuo telefonsku slušalicu i nazvao svog slovenskog kolegu Boštjana Jazbeca.

'Ja sam prvo zvao kolegu Boštjana, no on je bio na putu pa sam zvao Borisa i zamolio sam ga da naš novac ostane u Hrvatskoj narodnoj banci i on je bez pogovora samo provjerio tehničke mogućnosti skladišta i sav novac je dva mjeseca bio u HNB-u bez ikakvog troška', otkrio je Kozarić.

Budući da novac nije bio u opticaju, vodio se kao 'roba', a Hrvatska ga je pospremila na sigurno bez ikakve naknade za susjede. Guverneri su se potom malo i našalili. Jazbec je rekao kako bi im Slovenci ipak nešto naplatili na što mu je Kozarić kratko odgovorio - 'A Slovenci su Slovenci'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene