Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im teško

Dubrovački volonteri prikupljaju neobrane voćke za beskućnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Siromaštvo je jedan od najvećih problema suvremenog društva o čemu svjedoči i podatak da svaki osmi stanovnik svijeta na spavanje ode gladan.

Kako bi i sami sudjelovali u borbi protiv gladi, dubrovački volonteri došli su na zanimljivu ideju. Dolaze kod sugrađana kojima su u vrtovima ostale neobrane voćke te nakon što poberu sve plodove, šalju ih onima kojima to najviše treba. 'Mi smo prije pozivali građane da nam daju narančine koje sami ne mogu obrati, koje su im višak, onda su se oni javili na naše brojeve pa smo im i mi došli pomoći', rekla je volonterka Nina Zore.

>> Otvorena škola kod Dubrovnika obnovljena novcem europskih fondova

Pročitajte i ovo Taksi u Dubrovniku - 1 Problem velikih gužvi Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Neobrane su mandarine vrijedni volonteri brzo prikupili, a u pomoć su stigli i srednjoškolci kojima nije trebalo dati još razloga da bi žrtvovali svoj slobodni dan. 'Mi samo volimo pomagati ljudima koje ionako treba pomoć. Eto, za zabavu, što ćemo doma sad?', rekao je Vicko, učenik srednje turističke škole.

Ova volonterska akcija će se nastaviti i u idućim tjednima. Prvi je zadatak pomoć siromašnima, a drugi zadatak je izrada onoga što volonteri zovu 'Burza dobrote', a to je baza volontera te volonterske ponude i potražnje. U sklopu ove akcije naranče i mandarine slat će se u najsiromašnije dijelove Hrvatske, dok su današnje mandarine odnesene u jedan hotel u kojem stanuju dubrovački beskućnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene