Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duga tradicija

Dubrovački vatrogasci proslavili svoju 700. obljetnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečanim mimohodom i vježbom gašenja požara u staroj gradskoj jezgri dubrovački vatrogasci proslavili su 700 godina vatrogastva u Dubrovniku.

Naime, prvi pisani dokument o vatrogascima zabilježen je u dubrovačkom Statutu već 1272. godine u kojem su propisane preventivne mjere zaštite od požara koje su se odnosile na način gradnje, dok su tridesetak godina poslije, 1309. godine, propisane mjere za gašenje požara. Inače, iza dubrovačkih vatrogasaca naporna je godina. Samo ove požarne sezone imali su više od tisuću i 300 intervencija.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

>> Bilo vježba ili stvarnost, vatrogasci uvijek odlični

'Svi požari na otvorenom prostoru ove godine, na što smo posebno ponosni, smo stvarno ugasili brzo i efikasno. Bilo ih je isti broj kao i lani, samo što smo imali 4 veća požara, ali su ti požari brzo ugašeni, znači nijedan požar nam nije prešao u drugi', rekao nam je Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene