Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješne vježbe

Bilo vježba ili stvarnost, vatrogasci uvijek odlični

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nečiji život može se spasiti bilo gdje, u kuhinji i u hotelu, kraj zapaljene cisterne i u slupanom automobilu. Ovo je priča o herojima koji nikad ne spavaju.

Kuharicama plitvičkog hotela nešto je zagorjelo, ali gori i kuhinja. Vatrogasci gase lonac, i izvlače unesrećenog pomoćnog kuhara, no požar se širi i na hotel te vatrogasci spašavaju ranjene turiste. 'Ocjena vježbe je da je vježba uspjela s odličnim 5', rekao je Joso Živković, pročelnik DUZS-a Gospić. 'Što imamo bolju opremu definitivno smo učinkovitiji na samom terenu', nadovezao se pročelnik HGSS-a stanice Gospić, Alen Zorić. Da bi Gorska služba bila učinkovitija u cijelom parku, ravnatelj Plitvica darovao im je qvad. 'Ako našom donacijom samo jednom čovjeku pomognemo mislim da smo učinili puno', istaknuo je Branislav Šutić, ravnatelj nacionalnog parka Plitvice.

Pročitajte i ovo Vojne vježbe, NATO "Postojano podne" Oružane snage nad europskim nebom: NATO započeo vježbu obrane teritorija nuklearnim oružjem Slika nije dostupna objavljen i raspored Srbija poziva rezerviste na vojne vježbe: "Kako bi se pravovremeno pripremili za provođenje mjera u miru, vanrednom i ratnom stanju"

Za to vrijeme na drugom kraju Hrvatske iz slupanog automobila vatrogasci i hitna izvlače mrtvog i ozlijeđene. Gase razlivenu zapaljivu tekućinu iz cisterne i pretaču preostalu, a i ta je vježba ocijenjena s odličnim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene