Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorak okus u ustima

MJEŠTANI DALEKO OD RIJEČI "HVALA" - U 2017. godini dobili su dobru, ali i pomalo sramotnu vijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 2017. godini biti prvi put spojen na pitku vodu iz vodovoda u isto je vrijeme i dobra, ali i pomalo sramotna vijest. A pogotovo kada se radi o dijelovima jednog od najbogatijih gradova u Hrvatskoj. Mještani kažu - bolje ikad, nego nikad. Ovo je priča iz dubrovačkih gornjih sela.

Pitka voda stigla je do dubrovačkih gornjih sela - u Mrčevo, Mravinjac i Riđicu.  ''Čista, bistra, pitka'', kaže o vodi Marija Stjepović o vodi.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

No i ta pitka voda nekome ostavlja gorak okus u ustima.

''Neću se priključiti na vodu, jer 65 godina živim s gustjernom. Priključeni smo Dubrovniku, a ništa, nula, vlasti su u nas nula'', kaže Pero Mravinjac.

S tim se ne bi složio sada tehnički gradonačelnik Vlahušić - koji je u srijedu prvi otvorio vodu u gornjim selima.

"Gledajući politički mi smo danas pozvali i mjesne odbore. Nitko nije došao jer to doživljavaju da je politički, znači oni svi glasuju za HDZ. HDZ cijelo vrijeme vlasti nije doveo vodu u Primorje nego je to napravio HNS-ovac koji je dobio vrlo mali postotak glasova. Ovo je jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje ljudi ne znaju reći hvala'', kaže Andro Vlahušić.

Uvredljiva je to poruka ljudima koji su u 2017. godini dočekali priključak na vodovod. Ljudima kojima su do danas vodovod bili kišnica, hidrofon i gustijerna.

''Bog nam daja kišu, ali ljeti kad su suše, onda nam je problem s vodom'', kaže Mario Ivanković (Mrčevo).

Do sada je predano 40 zahtjeva za priključak na vodu - kroz 10-15 dana svi bi trebali imati vodu iz vodovoda u svojim kućama.

Ova tri sela bila su posljednja u projektu vodoopskrbnog sustava koji je financiran i euorpski novcima.

''Vodovod je od ovih 25, tj. 30 milijuna kuna projekta platio samo 10%, sve je drugo sufinancirano europskim novcem, što novcem Hrvatskih voda'', kaže Valetnin Dujmović, direktor Vodovoda.

Za Dubrovačaka gornja sela - tek 20-ak kilometara od samog Dubrovnika stižu nova obećanja, ceste i poticaji za ruralni turizam. Uz vodovod će sada biti lakše, ali još su mještani ovdje daleko od riječi hvala.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene