457644
457644
457644
457644
457644

TURISTKINJA ZAVRŠILA U ZATVORU NAKON ŠTO JE SILOVANA U ovoj zemlji je i to moguće

Britanskoj turistici prijeti ozbiljna kazna nakon što je policiji rekla da je silovana.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Kada je policiji u Dubaiju 25-godišnja britanska turistica prijavila silovanje, uhitili su je i optužili za ''izvanbračni seks''. Zločin je to koji se kažnjava zatvorom, šibanjem i kamenovanjem. Iako je mlada Britanka puštena na slobodu uz jamčevinu, oduzeli su joj putovnicu zbog čega ne može napustiti zemlju dok ne završi suđenje za ''izvabračni seks''.

Njezina obitelj kazala je kako su je dvojica muškaraca silovala te snimala napad u jednom hotelu u gradu. ''Zastrašujuće je što sam ovdje sama'', rekla je Britanka. Njezini napadači bili su pritvoreni te su pušteni uz jamčevinu, a njima nije oduzeta putovnica te mogu napustiti zemlju.

Glasnogovornik vanjskih poslova Velike Britanije rekao je da je njegov ured upoznat s ovim slučajem te da pružaju potrebnu pomoć 25-godišnjakinji i njezinoj obitelji te da su u kontaktu s lokalnim vlastima.

Udruga ''Zatvoreni u Dubaiju'' izdala je upozorenje za britanske turiste i doseljenike u UAE iz Britanije da ne prijavljuju silovanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog rasističkih stavova prema zapadnjakinjama.

''Ovdje postoji društvena percepcija da ukoliko žena pije alkohol, automatski pristaje i na seks. Također postoji i rasistički mentalitet kojim razmišljaju – "ona je Britanka pa je vjerojatno bila pijana i to je tražila'', rekla je Radha Stirling, osnivačica udruge.

Prema savjetima za putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate, svi seksualni odnosi izvan braka su ilegalni.

''Protuzakonito je živjeti zajedno ili dijeliti istu hotelsku sobu s nekim suprotnog spola s kim niste u braku'', piše u savjetima.

Posljednjih je godina zabilježeno nekoliko slučajeva u kojima su žene iz Norveške, Australije i Velike Britanije zatvorene nakon što su prijavile silovanje.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se