Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje se nastavlja

Državni tajnik u MORH-u nije se pojavio na suđenju Rončeviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovom pomoćniku Ivi Bačiću u 'slučaju kamioni' je svjedočio Duško Slišković iz MORH-ove službe za nabavu, dok se drugi svjedok, državni tajnik Ministarstva obrane Mate Raboteg nije pojavio pa će mu se novi poziv uputiti preko ministra obrane.

Slišković je na zagrebačkom Županijskom sudu ispričao da je jednom bio na sastanku povjerenstva za nabavu kamiona, ali informativno, pa nije imao detaljan uvid u dokumentaciju vezanu za nabavu. Rekao je da je pred Božić 2004. razgovarao s Bačićem koji mu je dao fascikl s količinom i vrstom vozila i rekao mu da treba izraditi prijedlog nacrta ugovora. Dodao je da je nacrt tog ugovora po njegovom nalogu radila Jasna Stipić, nakon čega je ugovor predao Bačićevoj tajnici.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje

Svjedok je rekao da mu nije poznato zbog čega je pozivni natječaj za nabavu kamiona poništen i da ne zna stoji li u zapisniku sa sastanka povjerenstva zaključak da se zahtjevi za nabavom revidiraju zbog nedostatka financijskih sredstava. Suđenje se nastavlja sutra saslušanjem bivšeg pomoćnika ministra obrane za financije Josipa Budimira i generala Slavena Zdilara, a Bačićev branitelj predložio je da se sasluša i dio Zdilarova iskaza s ispitivanja u Uskoku.

Uskok Rončevića i Bačića tereti da su od tvrtke 'Eurokamioni' izravnom pogodbom kupili kamione marke Iveco za 34,4 milijuna kuna, iako su za 10,2 milijuna kuna bili skuplji od najniže cijene koju je na natječaju ponudilo 'MAN Importer'.

Obrana, pak, tvrdi da jeftiniji kamioni nisu udovoljavali uvjetima natječaja, jer im je, među ostalim, nosivost bila za oko 700 kilograma manja od traženih pet tona. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene