Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije u skladu sa zakonom

Državna uprava potvrdila da Slavonski Brod nema valjan privremeni proračun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavonskobrodskome Gradskom vijeću i gradonačelniku Mirku Duspari danas je stiglo očitovanje Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji po kojemu odluka o privremenom proračunu za 2013. nije donesena u skladu sa zakonom.

"Neupitno je da odluka o privremenom financiranju Slavonskoga Broda za 2013. godinu nije u skladu sa zakonom", stoji u odluci koju je potpisao predstojnik Mirko Vilajtović. U obrazloženju se podsjeća da prijedlog odluke mora sadržavati račun prihoda i rashoda, a njih može predložiti samo gradonačelnik.

Pozivajući se na Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi gradska pravna služba tumačila je kako jedino gradonačelnik može predložiti donošenje odluke o privremenom financiranju. Gradsko vijeće naime na posljednjoj sjednici 18. prosinca prihvatilo je vlastiti prijedlog odluke o privremenom financiranju, no odluku je gradonačelnik Mirko Duspara stavio izvan snage i pozvao u pomoć ministarstva uprave i financija.

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Slika nije dostupna Problemi s proračunom Slavonskom Brodu prijeti kolaps, upitno grijanje škola i vrtića

>> Odvjetnici ne žele fiskalizaciju: 'Mi nismo obrtnici!'

Odluka Ureda državne uprave nije iznenadila gradonačelnika Mirka Dusparu. "Sad očekujemo naputak ministarstava uprave i financija da odrede kako ćemo krenuti s financiranjem jer imamo dosta obaveza koje moramo poštovati", rekao je Duspara.

Po zakonu Ministarstvo uprave bi trebalo odrediti i povjernika Vlade za Gradsko vijeće jer grad nema ni odluku o privremenom financiranju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene