Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s proračunom

Slavonskom Brodu prijeti kolaps, upitno grijanje škola i vrtića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nezakonito donesenog privremenog proračuna, Slavonski se Brod našao u velikim financijskim problemima. Gradonačelnik Duspara upozorava da bi u ponedjeljak djeca u školama i vrtićima mogla biti bez grijanja.

Gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara na današnjoj konferenciji za novinare ponovno je pozvao ministarstva financija i uprave da daju naputak kako grad, bez izglasanog proračuna, može raspolagati svojim računom budući da Vlada još nije donijela najavljeni posebni zakon koji bi se trebao primjenjivati u takvim slučajevima.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji" Davor Bernardić problemi u zagrebu Bernardić: "Ako se usporedi s proračunom za 2022. pokazuje se da gradonačelnik laže"

>> Državna uprava potvrdila da Slavonski Brod nema valjan privremeni proračun

"Bez naputka dovodi se u pitanje normalno funkcioniranje gradskih škola, dječjih vrtića, Javne vatrogasne postaje te ostalih korisnika gradske riznice. U ponedjeljak počinje nastava, a zbog nemogućnosti daljnje nabave energenata, pitanje je kako će se učenici grijati", rekao je Duspara.

Istaknuo je kako zbog neodgovornosti gradskih vijećnika i bez naputka Slavonskome Brodu prijeti kolaps te da se ne može dopustiti da škole i vrtići te nužne gradske službe, kao što su vatrogasci, postanu kolateralne žrtve gradske političke elite.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 18. prosinca vijećnici su donijeli odluku o privremenom financiranju grada premda su ih gradske pravne službe upozorile da takva odluka nije zakonita jer prijedlog nije dao gradonačelnik i ne sadržava plan prihoda i rashoda.

Gradonačelnik Duspara tu je odluku stavio izvan snage i zatražio mišljenje Ureda državne uprave, koji je potvrdio da je odluka o privremenom proračunu za ovu godinu nezakonita. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene