Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenicima dali pogrešan ispit

Sindikat srednjih škola: Nije bilo namjerne sabotaže Državne mature!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama komentirao je skandal s Državne mature, kada su učenicima umjesto eseja podijeljena pitanja za hrvatski jezik i time kompromitiran taj ispit.

Branimir Mihalinec tvrdi kako zamjena nije bila namjerna sabotaža. 'Zamjena ispita na Državnoj maturi nije namjerna sabotaža Državne mature ili pak ministra Željka Jovanovića, smatram da je jučerašnji događaj isključivo plod ljudske greške i da je velika greška u Nacionalnom centru, mogli su samo odšampati novi, B test', zaključio je Mihalinec.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!"

>> Profesori na maturi pomagali maturantima?

Podsjetimo, koordinatori državne mature u tri hrvatske škole, u Senju, Đakovu i Splitu, učenicima su na polaganju umjesto eseja koji se trebao održati u ponedjeljak podijelili ispit iz hrvatskog jezika. Ispit se trebao održati tek u utorak, a s obzirom da su otkrivena pitanja ispit je propao pa se polaganje ispita iz hrvatskog jezika u cijeloj Hrvatskoj odgađa za petak, a pitanja će, naravno, biti nova. Ispit iz grčkog jezika, koji se trebao održati u petak, odgađa se za 11. lipnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene