Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali otvoreno pismo

'Srđ je naš' optužio Lorencina za manipulaciju u vezi s projektom golfa za Srđu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa Srđ je naš poslala je otvoreno pismo novom ministru turizma Darku Lorencinu u kojem se kaže kako je 'začudan stupanj manipulacije ili u boljem slučaju neznanja kojim ministar putem raznih medija pokušava zamagliti sve demokratske i zakonske procedure donošenja planske dokumentacije vezano uz Projekt golf - resorta na Srđu'.

'Nepoštivajući nastojanja građana Dubrovnika da se o svojoj sudbini i budućnosti grada izjasne putem referenduma Vi apsolutno i potpuno pravo dajete investitoru i to iskrivljavanjem i lažnim interpretiranjem činjenica', stoji u pismu.

U pismu se navodi kako je obuhvat sportsko-rekreacijske zone na Srđu nezakonitim postupkom povjerenika vlade 2006. povećan sa 100 hektara na 310 hektara i već se sedam godina čeka na sudsku presudu u ovom slučaju.

>>
Zmajlović: Izdat ćemo rješenje za projekt Golf Parka Dubrovnik

2010. godine urbanistički plan uređenja 'Sporsko - rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug' nije prošao traženu proceduru. Dvije godine kasnije, 2012., Udruženje hrvatskih arhitekata uputilo je urbanističkoj inspekciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavu zbog nepravilnosti izrade prijedloga izmjena i dopuna GUP-a grada Dubrovnika i izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Dubrovnika.

Ove je godine prikupljeno gotovo 11 tisuća potpisa građana Dubrovnika koji su se izjasnili da putem referenduma žele sudjelovati u procesu odlučivanja oko namjene i sadržaja značajnog dijela grada, podsjeća udruga.

'Gospodine Lorencin, svojim nerazumijevanjem što Dubrovnik jest i kako ovakav neodrživ projekt može ugušiti i uništiti grad te pogodujući investitoru po svaku cijenu pa i konstruiranjem neustavnih zakona omalovažavate i podcjenjujete građane ove države', kaže se u pismu koje je ministru turizma Darku Lorencinu uputila Građanska inicijativa Srđ je naš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Država nije dostavila dokumentaciju UNESCO o Dubrovniku: Treba stopirati izgradnju golf kompleksa na Srđu! Slika nije dostupna Potrebno 8.000 potpisa Golf igralište na Srđu ide na referendum?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene