Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viđeno-kupljeno

Država rasprodaje vozila: Možete kupiti 10 komada za 2000 kuna, zainteresiran i jedan načelnik

Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr)
Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Rasprodaja vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Rupe u državnom proračunu država krpa i prodajom vozila. Na bubanj idu vozila Hrvatskih šuma, Pošte, Policije, različitih ministarstava. Početne cijene od 400 do 50 tisuća kuna.

Nekada su služili za dostavu pošte, računa, mirovina, razglednica, poziva za sudove, a danas ih možete kupiti 10 komada za 2000 kuna.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

''Na dražbi je 192 vozila. Imamo osobna vozila, teretna, motocikle i čamce'', rekao je Stipe Primorac, referent prodaje.

Kupovina je po principu viđeno kupljeno. Osim na dva kotača, država se rješava i imovine koja plovi - riječ je o čamcu koji su vozili policajci, početna cijena za čamac i prikolicu je 8000 kuna.

U potrazi za dobrim vozilom i uštedama u blagajni je i načelnik općine Velika Vlado Boban: ''Nas zanima jedno dostavno vozilo za komunalni pogon, želimo uštedjeti i do sad smo kupovali sve iz oglasa''.

Na ovoj licitaciji za svakog po nešto uz automobile i motocikle tu su i kamioni, a kamion Hrvatske pošte možete kupiti po početnoj cijeni od 28.500 kuna.

''U 2017. godini prodano je ukupno 496 vozila te je u državni proračun isplaćeno 4 milijuna i 600 tisuća kuna. Ove godine je prodano ukupno 134 vozila te je uplaćen iznos od milijuna kuna'', kaže Stipe Primorac, referent prodaje.

U luksuznoj limuzini koju smo snimili uživali su članovi uprave Hrvatske pošte. Takvih je limuzina nekoliko na ovoj dražbi, a početna cijena je 50 tisuća kuna. Za licitaciju treba platiti 10 posto početne cijene. Ako i ostanete bez ulova, nakon dražbe, polog se vraća.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene