Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvorstuka pravila

Drugi ne smiju dugovati niti lipe, no Ina može milijarde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada će dvije milijarde Ininog duga stići u proračun, još uvijek nitko sa sigurnošću ne zna.

Spominjalo se nekoliko rokova pa su svi premašeni, a posljednji je bio do kraja godine. Premijerka je potvrdila i konkretan datum, do 28. prosinca, no znamo i iz vlastitog iskustva da svaki, pa i onaj najmanji dug prema državi za svakog građanina prolazi sa sankcijama i kamatama, no, veliki igrači poput Ine imaju malo drugačiji tretman. Pokušali smo saznati gdje se stalo s dugom.

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

>> MOL: Od Vlade smo 2008. kupili 0 dionica Ine

Scenarij jednak za sve građane i male poduzetnike, jedan mjesec neplaćen bilo kakvog duga državi i praštanja nema, jer stižu ovrhe, no taj scenarij ne vrijedi i za Inu. Vraćanje je bilo predviđeno do rujna, a onda se rok produžio na prosinac. No, ni dvadesetak dana prije Nove godine nema informacija o podmirivanju. U Ministarstvu financija, ali i Ini, za javnost tek šturi odgovor, koji kao da se tiče samo njih. 'Budući da su pregovori u tijeku, dozvolite nam da ne komentiramo.
Međutim, Ina ulaže maksimalne napore kako bi do kraja godine riješila situaciju', stoji u službenom priopćenju te tvrtke.

Otvoreno pitanje je i kako će se dug rješavati, a jedna od mogućnosti jest prebijanje s plinom iz skladišta Okoli. Država je od Ine kupila skladište, ali ne i sav plin u njemu, a ministar Šuker je još prije mjesec dana najavljivao oštre sankcije. 'Ina je kompanija koja na tržištu se može zadužiti i oni moraju podmirivati svoje obveze isto kao i svi ostali. Ja sam rekao da moraju do kraja godine podmiriti svoje obveze, prema tome, zna se, ako ne podmire, ako ne dobiju rješenje o obročnoj otplati, zna se što slijedi', zaključio je ministar Ivan Šuker.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene