Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ambulante pune pacijenata

Virusu svinjske gripe u Hrvatskoj podlegla i druga žrtva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac je preminuo od virusa svinjske gripe u zagrebačkoj klinici 'Fran Mihaljević'.

U zagrebačkoj Klinici 'Fran Mihaljević' jučer je umro 53-godišnjak iz Zagreba zaražen virusom H1N1, izjavio je primarijus Tomislav Maretić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigle nove doze cjepiva U Hrvatskoj od H1N1 dosad umrlo 19 osoba Slika nije dostupna Pripadao tzv. rizičnoj skupini Potvrđeno: Umrli u Sisku šesta je žrtva gripe

Pacijent je sa simptomima teškog disanja, bolovima u mišićima i drugim simptomima gripe primljen u bolnicu 3. siječnja, rekao je Maretić, dodavši kako je to druga osoba umrla od svinjske gripe ove sezone.

Rekao je kako je u Klinici 'Fran Mihaljević' na liječenju 48 pacijenata sa simptomima gripe, a od toga je u jedinici intenzivnog liječenja njih petero. Maretić je rekao kako je ambulanta Klinike posljednjih dana puna bolesnika koji traže pomoć. Jučer je bilo više od 200 pacijenata, od kojih je njih više od sto imalo simptome gripe.

>> Dvojbe oko cijepljenja protiv gripe: Neki za, neki protiv

>> Građani se sve više cijepe, zabilježeno nekoliko stotina oboljelih

>> 'Cjepivo za svinjsku gripu nije opasno, nema razloga za paniku'

>> Broj oboljelih od svinjske gripe u Hrvatskoj svakim satom raste

Liječnici preporučuju da se bolesnici s blažim simptomima gripe liječe kod kuće. Teži simptomi su otežano disanje uz visoku temperaturu, dugotrajnije povračanje i drugo, dodao je Maretić.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi potvrdio je 28. prosinca 2010. da je jedna osoba umrla od komplikacija izazvanih virusom svinjske gripe H1N1. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene