Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Drniš 'zatrpala' tuča veličine oraha

VIDEO U Splitu jak vjetar srušio stablo, nevrijeme zahvatilo Dubrovnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jak vjetar, koji danas popodne puše u Splitu, iščupao je iz zemlje stablo u blizini hotela Globo te se ono srušilo i oštetilo tri vozila, doznaje se u županijskom centru 112.

I u splitskom naselju Pojišan vjetar je iščupao stablo u blizini ulaza u stambenu zgradu, ali nije bilo materijalne štete.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Jaka kiša danas je zahvatila Muć sjeverozapadno od Splita te je, prema podacima mjesnih vatrogasaca, potopila podrume u više kuća i u jednom poslovnom prostoru. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz tih objekata, kao i iz mjesnog kanala iz kojeg se voda izlijevala te prijetila ulijevanjem u podrume obližnjih kuća.

U Kaštel Gomilici, zbog plime more se popodne izlilo na mjesni trg te zahvatila dio kanalizacije zbog čega su se mjestimično izlile fekalije, izvjestili su mjesni vatrogasci.

Nevrijeme zahvatilo i Dubrovnik

I baš kako je stajalo u upozorenju, nevrijeme je poslijepodne zahvatilo Dubrovnik i okolicu. Jaka kiša praćena tučom poplavila je gradske ulice, a jaka grmljavina dovela je do zapaljenja trafostanice u Župi Dubrovačkoj.

Zbog olujnog nevremena puno su posla imali i dubrovčaki vatrogasci na intervencijama ispumpavanja vode iz podruma i stanova.

Drniš - jako grmljavinsko nevrijeme s tučom

Jako grmljavinsko nevrijeme s tučom veličine oraha pogodilo je u ponedjeljak ujutro širu okolicu Drniša, a najgore je bilo u samome gradu i prigradskome naselju Badnju te na području Siverića, ali, kako se doznaje u upravi drniškog pogona Dalmacijavina, plantažni vinogradi u Petrovu polju nisu oštećeni.

Po podacima iz Crometea, u Drnišu su pale 44 litre kiše po metru četvornome, a polomljenih grana, nanosa zemlje i leda bilo je po cijelom gradu.

Većina raslinja ostala je bez lišća, a štetu na vinogradima, voćnjacima i povrtnjacima tek treba utvrditi. To je područje tuča pogodila i u ožujku ove godine, kada je županija proglasila elementarnu nepogodu.

Gradska uprava očekuje prijave šteta od nevremena.

Prijete nam obilne padaline, evo kada će opet zatopliti

Kiša i grmljavinsko nevrijeme uzrokovali su teškoće u prometu, osobito na državnoj cesti Drniš-Muć-Split. Kako se doznaje u upravi drniškog pogona Dalmacijavina, plantažni vinogradi u Petrovu polju nisu oštećeni jer ih je nevrijeme zaobišlo.

U općini Unešiću nemaju informacija o mogućoj šteti.

Poplave u Zagrebu

Obilna kiša donijela je probleme na zagrebačkom području. Vatrogasci su od ranog jutra imali na desetke intervencija, uglavnom zbog poplavljenih podruma i garaža u stambenim zgradovima iz kojih su ispumpavali vodu.

Na Sljemenskoj cesti i na još nekoliko mjesta, jak vjetar je slomio stabla. Bilo je poteškoća i u prometu, velika količina vode usporavala je promet na cestama. (V.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene