Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjasnio se pred sudom

Slavica se ne smatra krivim za kornatsku tragediju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Slavica, optužen za propuste u organizaciji gašenja požara na Kornatima 30. kolovoza 2007. u kojem je poginulo 12 vatrogasaca, ne smatra se krivim.

'Ne smatram se krivim, uz dužno poštovanje prema pokojnim kolegama, i obranu ću iznijeti na kraju postupka', rekao je Dražen Slavica pred Županijskim sudom u Zadru. Nakon što je završila prva sudska rasprava, Dražen Slavica je ispred suda okupljenim novinarima rekao kako mu je bilo teško vidjeti obitelji stradalih vatrogasaca. Svoje mišljenje ispred sudnice rekao je i Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac nezapamćene tragedije. 'Smatram da je Slavica kriv što nas je poslao tamo, ali da i drugi trebaju odgovarati', zaključio je Lučić.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Slika nije dostupna Suđenje za kornatsku tragediju Frane Lučić: Slavica je kriv što nas je tamo poslao

>> Frane Lučić: Slavica je kriv što nas je tamo poslao

Državno odvjetništvo Slavicu tereti za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Kako se navodi u optužnici, na gašenje požara na otoku Kornatu helikopterom je poslao dvojicu maloljetnika i civilnoga ročnika te vatrogasce koji nisu završili vježbe helikopterskoga desantiranja. Na teret mu se stavlja i kašnjenje akcije spašavanja unesrećenih vatrogasaca te oglušivanje na upućivane mu pozive u pomoć.

Očekuje se maratonsko suđenje koje će podrazumijevati više vještačenja i ispitivanje stotinjak svjedoka pa bi suđenje moglo potrajati mjesecima. Premještanje suđenja u Zadar Vrhovni sud je obrazložio da je većina sudaca šibenskoga Županijskog suda već radila na tom predmetu, a prijenos mjesne nadležnosti tražila je i Slavičina obrana zbog sigurnosnih razloga.

Sljedeće ročište zakazano je za 18. i 19. siječanj 2011. godine kada će pred sudom svjedočiti osam svjedoka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene