Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena plana

Drama na nebu iznad Hrvatske: Zbog magle nisu mogli sletjeti, a drugi najbliži aerodrom pogodio je potres

Ilustracija
Ilustracija Foto: Goran Sebelic/Cropix
Zrakoplov Croatia Airlinesa iz Londona za Zagreb, zbog nemogućnosti slijetanja u zagrebačku zračnu luku sletio je u Dubrovnik.

Prava drama odvijala se u srijedu navečer na nebu iznad Hrvatske. Zrakoplov Croatia Airlinesa koji je iz Londona trebao sletjeti u Zagreb, neposredno prije slijetanja u zagrebačku zračnu luku naišao je na niz problema koji su zahtijevali žurnu promjenu plana leta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sramotno ponašanje Muškarac u Dalmaciji napao novinarku za vrijeme snimanja: Pokušala pozvati policiju pa ju udario po ruci

Posada Airbusa A319 dolaskom u zonu zagrebačke zračne luke, dobila je žurnu obavijest Low Visibility Procedures (LVP), koja označava smanjenu vidljivost zbog guste magle. Kako doznaje Avio Radar, na letu su bila dva kapetana, no kopilot nije bio ovlašten za operacije u ovakvim uvjetima na toj poziciji. Zrakoplov je tako u 20:40, dok je lebdio iznad Zagreba, krenuo u traženje alternativnog rješenja za slijetanje.

Prvo moguće odredište bio je Split no to je brzo postalo neizvedivo, zbog potresa koji je pogodio to područje, što je zahtijevalo dodatne sigurnosne preglede staze. Posada je zbog toga bila primorala na dodatnu prilagodbu plana leta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, gospođa Blaža i Flekica Tri mučne godine Plenković dijelio ključeve i opalio selfi s Flekicom, ali ljudi ni danas ne mogu u svoje stanove

Dok su putnici na nebu iznad Zagreba obavijenog maglom nestrpljivo čekali slijetanje, zrakoplov je konačno preusmjeren prema Dubrovniku, gdje je sigurno prizemljen u 21:40 po lokalnom vremenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene