Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijetlila lampica za otvorena teretna vrata

Drama na letu Croatia Airlinesa od Zagreba do Kopenhagena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Avion koji je jučer u jutarnjim satima iz Zagreba krenuo za Kopenhagen, nakon kratkog vremena vratio se u zagrebačku zračnu luku Pleso.

U redakciju Dnevnik.hr-a javio se putnik koji se našao na tom letu, a mi smo njegove navode provjerili kod glasnogovornika Croatia Airlinesa, Davora Janušića. On je objasnio što se točno događalo u avionu Dash -8-Q400, na letu iz Zagreba u Kopenhagen.

Pročitajte i ovo Avion na pisti Newcastle VIDEO Drama iznad zračne luke: Avion zbog kvara satima kružio oko aerodroma, sletio s uvučenim kotačima Avion Prelet aviona VIDEO Što se to događa na nebu iznad Zagreba? Građane uznemirilo kruženje aviona

'Došlo je do indikacija tehničkog kvara na vratima za prtljažni prostor aviona. U skladu sa sigurnosnim procedurama za takve slučajeve piloti su odlučili zrakoplov vratiti u Zagreb gdje je i tehničko središte Croatia Airlinesa. U Zagrebu je obavljena sigurnosna provjera i tom je prigodom utvrđeno da je riječ o pogrešnoj indikaciji tehničkog kvara', tvrdi glasnogovornik Janušić.

Pojašnjava kako piloti u kokpitu imaju 1000 lampica, i kako jedna od njih upozorava da nisu propisno zatvorena vrata. Glasnogovornik Janušić naglasio je kako je nemoguće da avion poleti, a da nisu zatvorena bilo koja vrata.

Dodaje kako je nakon nadopune goriva u Zagrebu, svih 62 putnika poletjelo u Kopenhagen gdje su stigli s kašnjenjem od 90 minuta. 'Ovakve pogrešne indikacije povremeno se događaju, no sigurnost letenja i putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Zrakoplov je i s takvom indikacijom bez ikakvog rizika mogao odletjeti na odredište. No, u Croatia Airlinesu sigurnost je prioritet poslovanja', dodaje glasnogovornik Janušić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene