Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruje u suradnju

Prgomet o Radinovim izjavama: "Nacionalne manjine su ravnopravni građani RH"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet prokomentirao je najavu Furija Radina kako će zbog izjava Milijana Brkića o manjinama uskratiti potporu Vladi premijera Andreja Plenkovića te izostanak potpore HSS-a.

"Nacionalne manjine su ravnopravni građani RH. Mi smo do sada surađivali u više navrata kroz rad naše Vlade i vjerujem da će to tako biti i ubuduće. I to je jedini komentar koji imam na to", kazao je Drago Prgomet.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Što se tiče HSS-a nije konkretno odgovorio ima li šanse za suradnju nakon lokalnih izbora.

"Mi smo sad koncentrirani na lokalne izbore, a nakon lokalnih izbora razgovarat će se s potencijalnim partnerima i vjerujem da će se složiti jedna stabilna većina i stabilno vođenje države". 

Na pitanje je li moguća suradnja s HNS-om također nije konkretno odgovorio.

"Rekao sam, kad završe lokalni izbori razgovarat će se u cilju formiranja stabilne većine i stabilne Vlade".

Rekao je i kako idući vikend neće biti na Bleiburgu.

"Ne, neću ići ove godine. Ne želim niti obiteljsku, a kamoli tragediju jednog dijela hrvatskog naroda koristiti za osobne političke probitke", kazao je Prgomet.

Podsjetimo, predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin rekao je kako uskraćuje podršku Vladi dok se HDZ ne distancira od izjava zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića o manjinama u Hrvatskoj.

"Dok ne dođe do jasnog koraka natrag i distanciranja od politike ekskluzije, diskriminacije i šovinističkih izjava, a prema nekim manjinama i rasističkih, do tada uskraćujem Vladi podršku", poručio je Radin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene