Obavijesti Video Pretražite Navigacija
40 informatičara na Krku

Doznajte kako se mladi hrvatski genijalci pripremaju za svjetsko natjecanje informatičara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
40 najboljih mladih informatičara iz hrvatskih osnovnih i srednjih škola na Krku se deset dana priprema za predstojeća natjecanja.

Mladi genijalci nadaju se ponoviti prošlogodišnji uspjeh - tri zlatne medalje sa svjetskog natjecanja informatičara!

Pročitajte i ovo Irena Belamarić, HAK Pripreme za blagdan Svih svetih Cijene cvijeća i svijeća veće i do 30 posto! Kakva će prometna regulacija biti na snazi oko groblja i gdje se očekuje najveći promet? Slika nije dostupna Zlatni gimnazijalci Učenicima za osvojene medalje tek - priznanje

Osmogodišnji Dorian Lendvaj odavno je informatički prerastao svoje vršnjake. 'Inače, ne može biti školsko, županijsko državno natjecanje, najlakše je do petog razreda', kaže Dorian.

I baš mu ti zadaci za 5. razred postaju prelagani, što je zanimljivo Mariu Buzemu, sedamnaestogodišnjaku i učeniku 3. razreda gimnazije, koji sjedi stol do njega. 'Malo je čudno, mali je, a zna tako reći kao ti, malo je čudno ponekad', ističe.

U krčkom informatičkom kampu svi marljivo rade. Stariji učenici, nakon što odrade vlastite zadatke svoje znanje prenose mlađima. Nađe se vremena i za zabavu. 'Idemo na plažu, kupamo se, navečer sjednemo ponekad uz gitaru, družimo se, nije samo rad, nađe se mjesta i za odmor', kaže Marin Tomić, učenik 3. razreda gimnazije.

Kombinacija odmora, kupanja i učenja, dobra je formula za uspjeh informatičara. 'Dobiju dodatnu motivaciju, postoje primjeri raznih natjecatelja koji su došli ovdje, osjetili tu čar natjecanja i druženja i krenuli i postali zlatni na kraju olimpijci', ističe Nikola Dimitrijević, voditelj kampa Hrvatskog informatičkog saveza.

Baš je to cilj ovih mladih genijalaca. Barem ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada su u jakoj konkurenciji u Domovinu stigli s tri zlatne medalje sa svjetskog natjecanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene