Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Doznajemo: Nema povećanja cijena mlijeka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijena mlijeka za potrošače, neće se mijenjati, potvrdili su iz Dukata.

Mljekarska industrija predložila je povećanje otkupne cijene mlijeka za 15 lipa. Iz Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, za Dnevnik. hr potvrdili su kako nikakvu službenu obavijest o tome nisu dobili, ali niti da neće pristati prodavati mlijeko za 15 lipa veću cijenu.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar Cijene na tržnici Na zagrebačkom Dolcu Rastu cijene hrane, građani na placu negoduju: "Nekad ste za 200 kuna mogli kupiti punu vrećicu"

Predsjednik HSUPM Davor Blažić, dodao je, kako bi idealno rješenje bilo da se vrati mjera interventnog otkupa od 42 lipe po litri.

>> Više od 90 posto hrvatskih proizvođača mlijeka je nelikvidno

U četvrtak će se u Ministarstvu poljoprivrede održati redovni sastanak Savjeta za mlijeko na kojem će se razgovarati upravo o cijeni mlijeka. Inale, ona trenutno iznosi 1,95 kn po litri. Cijena, kukuruza, glavne stočne hrane, od srpnja do kolovoza narasla je za 20 posto.

Krave više pojedu nego što zarade. 'Situacija nije teška, nego očajna. Više nema izlaza, sa sadašnjom cijenom je totalni raspad sistema, ne znam koja nas više cijena može vratiti u žive', rekao je Željko Frančić.

Vrata čak 3 tisuće farmi, zatvorena su, samo ove godine. 'Mnogi koje ja znam će ići s kravama na klaonicu. Međutim, tu pomoći više nema, ako država ne bude hitno intervenirala, spasila te ljude i svoj novac koji je uložila u operativni program govedarstva', rekao je Stanko Zdravčević.

Mljekarski sektor već sada ima milijardu i sto milijuna kuna neplaćenih računa. Cijene će još rasti, računi se gomilati, a farme propadati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene