Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera putni nalozi

DORH zatražio skidanje imuniteta i pritvaranje Tomislava Sauche

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo zatražilo je skidanje imuniteta te pritvaranje Tomislava Sauche, bivšeg predstojnika Ureda Milanovićeg kabineta u aferi putni nalozi.

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek sazvao je sjednicu povjerenstva za petak u 8:30 na kojoj će temeljem zahtjeva DORH-a odlučivati o skidanju imuniteta SDP-ovom zastupniku Tomislavu Sauchi zbog spornih isplata dnevnica za putovanje u inozemstvo trojici savjetnika bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Saborski zastupnik Tomislav Saucha (Foto: Dnevnik.hr) Odbijene žalbe Vrhovni sud potvrdio presudu: Saucha mora u zatvor na tri godine, a Zeljko na četiri i pol godine Slika nije dostupna afera dnevnice Sutkinja oprala Sauchu: "Ovo je ogromna sramota za mladog političara na početku karijere"

Podsjetimo, prije nekoliko dana je otkriveno kako je 2015. godine isplaćeno više od 300 tisuća kuna putnih naloga na ime posebnih savjetnika Zorana Milanovića, a to su Slavko Goldstein, Neven Budak i Siniša Petrović.

Tomislav Saucha, kojem će u petak, kako nam je potvrđeno u Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, biti skinut imunitet, tijekom tog dana bi trebao biti priveden u istražni zatvor.

On je odmah po izbijanju afere izjavio kako su u pitanju konstrukcije i falsifikati, a u ponedjeljak je s bivšim savjetnicima Zorana Milanovića dao iskaz u državnom odvjetništvu.

Državno odvjetništvo je proteklih dana ispitalo Sauchu, savjetnike i nekoliko osoba zaduženih za izdavanje putnih naloga, napravili su grafološko vještačenje te očito imaju dovoljno dokaza da Tomislava Sauchu smatraju odgovornim da je otuđio više od 300 tisuća kuna putem fiktivnih putnih naloga.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene