Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je zakazao?

DORH reagirao zbog afere bočica: "Prvu informaciju smo dobili tri i pol mjeseca nakon trovanja"

Trovanje bezalkoholnim pićem - 5
Trovanje bezalkoholnim pićem - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćilo je u petak da je prvu informaciju o štetnoj konzumaciji pića od 19. svibnja u jednom riječkom restoranu zaprimilo 3. srpnja posebnim izvješćem riječke policije te da o slučaju nije izvješteno odmah nakon događaja.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci u, kako navodi, odgovoru na objavljene netočne informacije i upite novinara, tvrdi da je 5. rujna ove godine dostavilo i naložilo Sektoru kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske poduzimanje izvida u povodu kaznene prijave majke 41-godišnjeg oštećenika, koju je ovom državnom odvjetništvu ustupilo Općinsko državno odvjetništvo u Puli.

Prema pisanju medija, riječ je o trovanju Stanka Lakovića iz Pule mineralnom vodom u jednom riječkom restoranu.

"Nakon što je opunomoćena odvjetnica oštećenika u rujnu 2023. godine dostavila ovom državnom odvjetništvu cjelovitu medicinsku dokumentaciju KBC-a Rijeka i nove za predmet važne informacije, povodom njih su u listopadu 2023. godine naloženi dodatni izvidi nadležnoj Prvoj policijskoj postaji Rijeka radi utvrđenja je li počinjeno kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti’’, stoji u priopćenju tužiteljstva.

Pročitajte i ovo Restoran u Rijeci - 2 Trovanje u Rijeci Policija opet u restoranu, pogledajte što su sve odnijeli: "Gost je sam otvorio mineralnu i natočio u čašu, kad je popio istog momenta je povratio"

Riječki ODO ističe da kao tijelo kaznenog progona počinitelja kaznenih djela o pojedinostima izvida ne može davati informacije zbog zakonske propisane tajnosti.

Dodaje da će državnoodvjetničku odluku u predmetima oba riječka slučaja konzumacije određene tekućine donijeti po primitku rezultata svih provedenih izvida naloženih nadležnim državnim tijelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene