Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu visoka kazna

DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku

Uhićen ubojica - 1
Uhićen ubojica - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Županijski DORH u Osijeku podigao je optužnicu protiv policajca Marka Smažila koji je usmrtio 21-godišnju studenticu hitcem iz službenog pištolja.

Državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjeg policajca Marka Smažila zbog smrti 21-godišnje Mihaele Berak, koju je navodno usmrtio iz službenog pištolja.

Po priopćenju DORH-a, optuženiku se stavlja na teret namjerno usmrćivanje djevojke, koja je preminula od ozljeda zadobivenih od ispaljenog hica. Nakon prvotne prijave policije za manje kazneno djelo, DORH je prekvalificirao slučaj kao ubojstvo.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović o odluci Ustavnog suda Reakcija predsjednika Milanović: "Ja ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako"

"Okrivljenog 22-godišnjaka se tereti da je 20. rujna 2023. oko 22:00 sata, u Osijeku, u nakani da liši života oštećenicu (2002.), iz službenog pištolja ispalio hitac i pritom joj zadao tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu uslijed koje je oštećenica preminula na mjestu događaja", stoji u objavi Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Osim toga, policajac je inicijalno policiji prijavio slučaj kao samoubojstvo djevojke, no kasnije je DORH utvrdio da je to netočno. Unatoč tome, načelnik policije Krunoslav Patača tvrdio je da je smrt bila slučajna, uzrokovana nenamjernim opaljenjem oružja tijekom čišćenja.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "Moramo paziti što govorimo" Peđa Grbin povikao: "Milanović je jedina brana i nema šanse da mu kažem pusti! Ne daj bandi!"

Iz objavljenih poruka koje je Mihaela razmjenjivala sa Smažilom proizlazi da su imali kratku komunikaciju te da nisu bili u vezi, suprotno prvotnim pretpostavkama. Poruke su sugerirale da je Mihaela smatrala Smažila posesivnim i sklonim dramatiziranju, unatoč kratkom poznavanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene