Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljivao fotografije

Cvitan: "Istražujemo Pernara zbog ulaženja u škole, moramo obaviti obavijesne razgovore"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH istražuje prijave protiv saborskog zastupnika Ivana Pernara.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan osvrnuo se na slučaj saborskog zastupnika Ivana Pernara, koji je prijavljen da je neovlašteno ulazio u škole te na javnom Facebooku objavljivao fotografije maloljetnih učenika.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života" Josipa Rimac Projekti na području Knina DORH se oglasio o sastanku Josipe Rimac i Dinka Cvitana: "Točno je"

"DORH postupa po prijavama pravobraniteljice i svim informacijama koje su došle do nas. Ne mogu trenutno govoriti radi li se o elementima kaznenog djela ili prekršaja. Izvidi se provode u suradnji s policijom i pravovremeno ćemo obavijestiti javnost. Treba obaviti obavijesne razgovore sa svim relevantnim osobama", kazao je Cvitan.

Facebook saborskog zastupnika Pernara i dalje je pun fotografija maloljetnih učenika. Pernar kaže da učenici njega zovu, a iz Agencije za zaštitu osobnih podataka poručuju: "Temeljem prikupljenih informacija i činjenica, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka Agencija nastavlja nadzorno postupanje po predmetnoj obradi osobnih podataka maloljetnika, prvenstveno u svrhu utvrđivanja pravnog temelja za disponiranje njihovim osobnim podacima".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene