Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekti na području Knina

DORH se oglasio o sastanku Josipe Rimac i Dinka Cvitana: "Točno je"

Josipa Rimac
Josipa Rimac Foto: Ronald Gorsic
IZ DORH-a kažu kako je sastanak Dinka Cvitana i Josipe Rimac održan 2017. godine u DORH-u na temu projekata na području grada Knina.

Josipa Rimac, nakon više od dvije i pol godine izbivanja iz medija, u sinoćnjem intervjuu digla je dosta prašine.

Između ostalog, odgovarala je na pitanje o svojem sastanku sa šeficom DORH-a Zlatom Hrvoj-Šipek te rekla da su razgovarale i kako su tema bile vjetroelektrane. U tome, kazala je, ne vidi ništa sporno. Spomenula je i bivšeg glavnog džavnog odvjetnika, Dinka Cvitana

Na pitanje zašto Hrvoj-Šipek tvrdi da komunikacije nije bilo, Josipa Rimac je odgovorila da to treba pitati nju.

"To nije bio jedini sastanak u DORH-u u kojem se upozoravalo na problematiku imovinskopravnih odnosa. Godinu-dvije prije toga bila sam kao saborska zastupnica kod tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i pričali smo o istoj temi neriješenih odnosa na relaciji Hrvatske šume - Ministarstvo imovine - investitor. To vam govori dovoljno o tome", kazala je u intervjuu za RTL.

Da se sastanak Josipe Rimac i Dinka Cvitana dogodio, potvrdio je DORH za N1 televiziju.

"Tvrdnja op. Josipe Rimac da je bila na sastanku kod tadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Dinka Cvitana je točna i taj je sastanak održan 2017. godine u DORH-u, sukladno njenoj najavi, na temu projekata na području grada Knina.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac Dobro je informirana Treba li vlast biti u strahu zbog saznanja Josipe Rimac? Butković: "Ja osobno ne, a ne znam zašto bi bila i Vlada"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AFERA VJETROELEKTRANE Bespovratni poticaji ''po babi i stričevima'': Bivša suradnica dvije nekadašnje Plenkovićeve uzdanice priznala krivnju, dobila je 10 mjeseci zatvora uvjetno

Među projektima je spomenut i projekt Vjetroelektrana te je s op. J. Rimac bio i Milenko Bašić.

Tadašnji Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan upoznao je op. J. Rimac da je građansko-upravni odjel DORH-a nadležan za davanje mišljenja na zahtjev Vlade Republike Hrvatske ili državnih tijela, a u svezi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na nekretninama", naveli su.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene