Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature divljaju

Donosimo detaljnu prognozu vremena do kraja tjedna - Posebno treba pripaziti na jednu stvar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sunčano, vruće i sparno vrijeme pratit će nas do kraja ovog tjedna. Doznajte detalje o ovom vrućem vremenu i na što posebno morate obratiti pažnju.

Pred nama je novi toplinski val, koji će svoj vrhunac imati u nedjelju, a ponegdje i u ponedjeljak, kada će temperatura posvuda prelaziti 35 stupnjeva. Na Jadranu će biti posebno vruće s obzirom na to da će tu i noćne temperature biti oko 25 stupnjeva. Svi koji se nalaze na Jadranu ili u njegovoj blizini osvježenje mogu potražiti u moru, a oni koji će ovaj vrući vikend provesti na kopnu osvježiti se mogu u rijekama, jezerima ili na bazenima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Stabilnu ljetnu situaciju s obiljem sunca, a samim tim i velikim vrućinama donosi anticiklona pod čijim ćemo se utjecajem nalaziti.

Tako će od četvrtka ujutro u cijeloj Hrvatskoj biti sunčano, tu i tamo koji oblačak moguć je jedino u unutrašnjosti. Najniža temperatura na kopnu bit će od 12 do 17 stupnjeva, na Jadranu slijedi još jedna topla noć, a na jugu se temperatura neće spuštati ispod 24 stupnja.

U središnjoj Hrvatskoj u nastavku četvrtka bit će sunčano, rijetko gdje je moguć i kakav kraći lokalni pljusak. Puhat će slab vjetar, a temperatura će ići do najviše 34 stupnja.

Na istoku Slavonije bit će sunčano, ponegdje uz pljusak s grmljavinom. I ovdje nas očekuje vruće i sparno s temperaturama iznad 30, a najviše do 33 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će sunčano, u gorskim predjelima može biti i pokojeg pljuska. Puhat će većinom slab tek ponegdje i umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će se kretati od 28 do 32 stupnja.

I na jugu će biti sunčano, vedro, vruće i sparno. Malo osvježenja donosit će slab i umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će se kretati između 30 i 35 stupnjeva.

Temperatura mora je od 21 do 26 stupnjeva, a prema kraju tjedna će se i ono još malo zagrijati.

Idućih dana na kopnu će biti sunčano i vruće, prema kraju tjedna će temperature još rasti pa se tako u nedjelju očekuje vrhunac ovog toplinskog vala. I dalje su popodne mogući pljuskovi.

I na Jadranu će idućih dana biti sunčano. I ovdje će se zrak sve više grijati, pa će porasti dnevne, ali i noćne temperature. Malo osvježenja donosit će sjeverozapadnjak, ali uz ovih 25 stupnjeva ni noću se neće moći odmoriti od vrućina.

Dakle, u četvrtak te idućih dana vrijeme će biti idealno za cjelodnevno kupanje svima koji su ovaj tjedan na godišnjem. Ali oprezno s izlaganjem suncu jer će UV indeks posvuda biti vrlo visok, posebno oprezno na našem Jadranu. Pijte dovoljno tekućine, a onaj najtopliji dio dana provedite u debelom hladu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene