Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HVALEVRIJEDAN POTEZ

Umirovljenik donirao 100 tisuća kuna Odjelu za hemodijalizu u Supetru ime svoje preminule supruge

Aktualno Galerija Josip Jurić Josip Jurić Foto: DNEVNIK.hr Uručenje zahvalnice za donaciju Josipu Juriću Uručenje zahvalnice za donaciju Josipu Juriću Foto: DNEVNIK.hr Dom zdravlja Supetar - 1 Dom zdravlja Supetar - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dom zdravlja Supetar - 2 Galerija 1/4 >>
Umirovljenik Josip Jurić donirao je 100 tisuća kuna Odjelu za hemodijalizu Domu zdravlja u Supetru.

Odjelu za hemodijalizu Doma zdravlja u Supetru, kojem je hitno trebala sanacija, stigla je donacija od 100 tisuća kuna na koju se odlučio brački umirovljenik Josip, u ime svoje nedavno preminule supruge.

''Ona je uvijek govorila i fala joj za to: Dadni toplom rukom, hladnom ne možeš, ako poklanjaš'', govori Josip Jurić.

Ona je Beba. Josipova životna suputnica u čiji spomen se odlučio pokloniti sto tisuća kuna.

''Jer šta meni treba, krov nad glavom imam, imam auto, fala Bogu koliko toliko sam zdrav, meni neki posebno veliki novci ne trebaju'', komentira.

Pročitajte i ovo Nikolina Brnjac ''STAY SAFE IN CROATIA'' Ministrica Brnjac o planovima za nadolazeću turističku sezonu: ''Imali smo dobra iskustva, svakako bi mogla biti bolja od prethodne''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ OSUDIO OVAJ POTEZ Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani"

Pa se otoku za koji je vezan četiri desetljeća odužio donacijom.

''Došao sam na ideju da ne dajem jednoj osobi ili dvije nego bolje da dajem negdje gdje će, kao sada u ovom slučaju što je moja bila želja, da svi Bračani i Bračanke koji dođu u tu situaciju da im je to potrebno da imaju neku korist od toga'', objasnio je Jurić.

A direktnu korist svakog dana imat će najmanje deset pacijenata, jer radove na odjelu za hemodijalizu ubrzala je upravo Josipova inicijativa.

''Što je Dom zdravlja potaklo da krene odmah u ovu investiciju, da se ne odgađa već da ovo staro postrojenje jednostavno koje je na izmaku da se odmah ide mijenjati'', rekao je Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja SDŽ.

A zbog odlaska u mirovinu trebat će mijenjati i zdravstveni kadar kojeg sve više nedostaje.

''Dobiju specijalizaciju, ali ostane u gradovima, tako da na žalost ne dobiju ovdje ni stanove da bi ih privuklo'', izjavio je Tonči.

Mirniji život privukao je u Supetar Splićanku Branku, majku dvoje djece.

''Otok je stvarno super za živit, a mane su to šta nemamo pedijatra za djecu. Imam jednoga šta je astmatičar i šta tipa svaki put kad dolazi novi doktor moram objašnjavat šta se dešava'', komentira Branka iz Supetra.

Uz pedijatra Braču treba i novi ginekolog, uskoro radiolog i specijalist medicine rada.

''Ono što mene zabrinjava da ako je tako teško za Supetar naći doktora koji je tu relativno blizu kakva je situacija u drugim sredinama'', rekla je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra.

Pročitajte i ovo Mislav Bago ŠTO JE OBILJEŽILO VELJAČU Novi Crobarometar: Jesu li se afere odrazile na rejting HDZ-a, gdje je tu najjača oporbena stranka i što građani misle o radu Vlade? Bilježi se i jedan zanimljiv fenomen

Pročitajte i ovo Željko Rukavina ČUDNOVATA OBJAŠNJENJA Čelni ljudi Crvenog križa u Topuskom o naplati 12 kuna članarine od potrebitih: "Mi bismo ljudima vratili i duplo od toga samo da nismo dospjeli u medije", "Čovjek radi i griješi"

U županijskom Domu zdravlja nimalo optimistični.

''Nažalost vrijeme nam nije nimalo saveznik. Hvar, Makarska, u dogledno vrijeme Vrgorac i Imotski, to su problemi koji su u određenim dijelovima nerješivi. A to je na prvom mjestu pitanje specijalista i pitanje medicinskih sestara'', otkriva Marko Rađa.

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene