Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažna dojava

Evo prijetećeg maila u kojem se prijeti dizanjem zagrebačke katedrale u zrak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 11:46 sati zagrebačka policija zaprimila je dojavu o postavljenoj bombi u zagrebačkoj katedrali. Policija je odmah angažirala svoje stručnjake da pregledaju čitavu crkvu.

U 11:46 sati zagrebačka policija zaprimila je dojavu o postavljenoj bombi u zagrebačkoj katedrali, a policija je nakon temeljite provjere izvijestila kako se radi o lažnoj dojavi.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić u razgovoru nam je rekao kako je email s porukom o bombi postavljenoj u katedrali stigao na njihovu redakciju.

'To je nečuveno. Ne mora se svatko slagat sa stavovima Crkve ili kardinala ali da ide prijetiti bombom i vikat, odnosno poručivat letjet ćete svi u zrak - to je ipak malo previše i malo mi je nevjerojatno za naše društvo da je tako nešto moguće', šokiran je Ivan Miklenić.

'Zbog jučerašnjeg sranja vašeg kardinala postavili smo bombu u zagrebačku katesralu! Letit ćete u zrak bando klerofašistička!', poruka je emaila, koji je pristigao u redakciju Glasa Koncila. Email je stigao s email adrese udruga@udruga-david.hr.

Iz udruge David su se ogradili od navoda. 'To je suludo. Nije to došlo s našeg emaila. S tim nemamo ništa', rekli su nam u telefonskom razgovoru. Ističu kako je njihov email info@david-udruga.hr te da policija može vrlo lagano provjeriti porijeklo emaila. 'Smatramo da se radi o provokaciji', poručili su.

'Jučerašnja propovijed' na koju se poziva osoba koja je uputila email, kako neslužbeno doznajemo, jest ona koju je kardinal Josip Bozanić održao u Mariji Bistrici tijekom jučerašnjeg dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene