Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzetnički impuls mjera B1

Dodijeljeno više od 71 milijun kuna za projekte malih i srednjih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Poduzetničkog impulsa mjera B1 dodjeljeno je više od 71 milijun kuna bespovratnih sredstava za projekte malih i srednjih tvrtki, rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras uručio je danas ugovore malim i srednjim tvrtkama ukupne vrijednosti 71 milijun i 309 805 kuna, u sklopu mjera B1 Poduzetničkog impulsa, koja dodjeljuju resorno ministarstvo i HAMAG invest. Na natječaj se prijavilo 103 projekta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poduzetnički impuls Najinovativniji poduzetnici podijelit će 4 milijuna kuna Slika nije dostupna Novi sustav Obrtnici i mali poduzetnici odsad lakše do bespovratnih poticaja

>>Maras: Program 'Poduzetnički impuls' dobro napreduje

Ova bespovratna sredstva namijenjena su ulaganju u nove strojeve i nove pogone, a do kraja ove godine i u slijedećoj godini planira se otvoriti 1001 novo radno mjesto. Potpore prosječno iznose 700 tisuća kuna, najviše ih je otišlo u Zagrebačku, Virovitičko-podravsku i Međimursku županiju, a poduzetnici su pri tom trebali uložiti 50 do 80 posto vlastitih sredstava.

Iz čak tri županije - Dubrovačko-neretvanske, Ličko-senjske i Požeško-slavonske, nisu zaprimili niti jednu prijavu za bespovratna sredstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene