457354
457354
457354
457354
457354

USPJEŠAN BREND Otopina proizvedena u Hrvatskoj je svjetski broj jedan

  • , 16.11.2016., 20:47
  • Autor:
  • komentara

Dodijeljene su nagrade poslovnog tjednika Lider za najbolje investicije u proizvodnju u Hrvatskoj.

 
 
 
 
Najbolje investicije u proizvodnju (Video: Dnevnik Nove TV)
Najbolje investicije u proizvodnju (Video: Dnevnik Nove TV)

Uložili su stotine milijuna kuna u proizvodne pogone, otvorili stotine novih radnih mjesta i unaprijedili tehnologiju. Riječ je o tvrtkama koje su dobile nagrade poslovnog tjednika Lider za najbolje investicije u proizvodnju u Hrvatskoj.

U svoj novi najmoderniji domaći laboratorij za proizvodnju lijekova riječki su farmaceuti uložili 357 milijuna kuna. Nagrađeni su za najbolju veliku investiciju, ali još im je veća nagrada što su njihovi proizvodi svjetski brend.

"Što se tiče otopine za nos i ispiranje nosa mi smo prvi brend u svijetu. Iako je Hrvatska mala u svjetskim razmjerima i Rijeka isto tako kao grad, izgradili smo brend koji je prepoznat u cijelom svijetu", kaže Mate Poropat iz tvrtke Jadran-galenski laboratorij.

Njemački kapital stanovnicima Pisarovine doveo je posao gdje ga nije bilo. Za 110 milijuna kuna sagradili su tvornicu metalnih autodijelova i zaposlili 257 ljudi te osvojili nagradu za doprinos zapošljavanju. "Imamo zaposlene i diplomirane inženjere strojarstva, tehničare, pa do poslužitelja na prešama i pomoćnih radnika", kaže Daniel Martinko, direktor tvrtke Kralj metala

Martina Dalić, nova ministrica gospodarstva, poduzetnicima je obećala manje birokracije, jednostavnije propise i manje parafiskalnih nameta. "To će biti jedan od najvećih i najvažnijih projekata Ministarstva gospodarstva. Mislim da je realan rok za početak provedbe ovih mjera prvi kvartal iduće godine.

Iz tvornice metala u Pisarovini ističu i da će, uz višak novca koji će ostati u blagajni zbog porezne reforme, moći uložiti u proširenje proizvodnje, opremu i novu tehnologiju.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se