Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nisam ja''

Dobrović otkrio tko stoji iza ideje o prodaji dionica HEP-a za Inu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar energetike Slaven Dobrović otkrio je tko je pravi kreator ideje o prodaji jedne četvrtine dionica HEP-a i otkupu MOL-ovog dijela Ine tim novcem.

Ministar energetike Slaven Dobrović u intervjuu za Točku na tjedan otkrio je da je kreator ideje o prodaji 25 minus jedne dionce HEP-a i otkupu MOL-ovog dijela Ine tim novcem, potpredsjednica Vlade Martina Dalić, objavio je N1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ANALIZA MISLAVA BAGE "Čini se da je ovo početak spora unutar koalicije. Prošla je Vlada pala na Ini, ova se već počela ljuljati" Slika nije dostupna Stručni skup SDP-a Privatizacija opasna bez prethodne regulacije tržišta: "HEP je peterostruko veća tempirana bomba od Ine"

"Recimo da je taj prijedlog došao iz redova HDZ-a, konkretnije potpredsjednice Dalić", odgovorio je Dobrović na izravno pitanje je li čitava transakcija ideja potpredsjednice Vlade. Dobrović je kazao kako nije on kao resorni ministar smislio takav potez, jer "ne dolazi iz financijaških krugova, nego se razumije u inženjersku struku".

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu kako je stav Vlade jedinstven o Ini za koju je najavio da će je vratiti u hrvatsko vlasništvo tako što će prodajom dionica HEP-a otkupiti dionice te hrvatske naftne kompanije od mađarskog MOL-a.

Mostov ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović izjavio je da njegovo Ministarstvo podržava ideju preuzimanja dionica Ine od mađarskog MOL-a te se slaže s predstavljenim modelom koji predviđa da se to financira prodajom 25 posto minus jednu dionicu HEP-a. U isto vrijeme pojedini Mostovi saborski zastupnici usprotivili su se ovoj ideji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene