453761
453761
453761
453761
453761

OSTAJU LI HDZ-u SAMO GUBITAŠI? Dobrović dobiva čitav energetski sektor i postaje jedan od najmoćnijih Hrvata

  • , 16.10.2016., 20:07
  • Autor:
  • komentara

Jedna od velikih novosti u budućoj vladi bit će goleme ovlasti novog ministarstva zaštite okoliša i energetike.

 
 
 
 
Najmoćniji ministar (Video: Dnevnik Nove TV)
Najmoćniji ministar (Video: Dnevnik Nove TV)

Naime, u to će se Ministarstvo preseliti cijeli energetski sektor. Iz mMinistarstva gopodarstva - struja, nafta, plin, ali i sektor vodnog gospodarstva iz Ministarstva poljoprivrede.

Budući MOST-ov ministar tako će osim okolišem upravljati i cijelom energetskom sudbinom zemlje, velikim investicijama i strateškim projektima.

Ministar zaštite okoliša u novoj vladi postat će jedan od najmoćnijih ljudi u zemlji jer će upravljati naftom, plinom, strujom, vodom. U energetskom su sektoru strateške tvrtke poput INE, HEP-a, Janafa i Plinakra. U njima ukupno radi oko 24 tisuće zaposlenih, a prošle su godine imale 34 milijarde i 680 milijuna kuna prihoda. Hoće li HDZ-u ostati samo gubitaši?

"Energetske tvrtke imaju svoj život, a mislimo da je ovo kvalitetno rješenje gdje se prijedlozi koji će se donositi na vladi mogu iznjedriti i interese daljnjeg ulaganja u energetski sektor, isto tako i zaštitu okoliša naravno i klimatske promjene", kaže mandatar Andrej Plenković.

Na pitanje kako bi se onda podijelilo te energetske tvrtke, Plenković odgovara da "nema podjela, imate javne natječaje pa ćete vidjeti".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se