Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovan Dobronić

Šef Vrhovnog suda komentirao Severinin slučaj: "Ne može se ona tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj"

Radovan Dobronić
Radovan Dobronić Foto: Nera Simic/Cropix
Šef Vrhovnog suda Radovan Dobronić komentirao je odluku Vrhovnog suda i slučaj skrbništva nad sinom Severine Vučković i Milana Popovića.

Vrhovni je sud nakon dvije godine ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu oko skrbništva sina Severine Vučković i Milana Popovića.

Severina, kod koje je do sada živio sin i koja je nad njim imala skrbništvo, uputila je pismo šefu Vrhovnog suda, Radovanu Dobroniću. Vrhovni je sud, između ostalog, upitala i radi li se o proceduralnoj pogrešci, udruženom kriminalu ili korupciji.

Na Indexov upit o Severininom pismu, Dobronić je odgovorio da nije vidio pismo, ali da će ga proučiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija u sjeverozapadnoj Kanadi Srušio se mali putnički avion koji je prevozio radnike: Samo jedna osoba preživjela

"Nisam vidio nikakvo pismo, nisam previše spreman davati izjave. Proučit ću... Nisam oduševljen ni time što se o tome puno piše jer je to obiteljski spor o povjeravanju djeteta. Ne znam uopće kako je došlo do toga da se toliko piše o takvim stvarima. Ja ne tvrdim ništa, ali govoriti o tom predmetu je osjetljivo. Severina je nacionalna heroina, no ja nisam sklon takvom načinu iznošenja", komentirao je za Index.

Više je puta naglasio da se o takvim stvarima ne bi trebalo govoriti ni pisati, kako Severina, tako ni mediji.

Pročitajte i ovo Vojni rok Vruća tema Stručnjaci za DNEVNIK.hr o vojnom roku: "Nema jasne ideje i postoje otegotne okolnosti. Možda bismo trebali preuzeti švicarski model"

"Ne znam kako je uopće došlo do toga. Nije mi simpatično da ona kao majka na taj način govori u javnosti, nije mi to simpatično. Treba znatno reducirati pisanje o pitanjima te vrste. Nije osnovano načelno sumnjati u sudske odluke, naročito Vrhovnog suda", naglasio je Dobronić.

Dobronić je kazao i da Severina zlorabi svoju poziciju, a da je sistemskih pogrešaka znalo biti u sudskim postupcima kad je riječ o vještacima iz centara za socijalnu skrb ili psiholozima te tako Severinin slučaj nije izoliran. 

Komentirao je i Severinine optužbe da je moguće riječ o udruženom kriminalu i korupciji.

"Sve je moguće, samo se ona (Severina) ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zašto što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan", rekao je šef Vrhovnog suda.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene