Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kreativna referentica

Godinama potkradala siromašnu općinu, USKOK pokreće istragu: Nevjerojatno smjelim manevrima skinula s računa gotovo milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave.

''Okrivljenica je u razdoblju od 22. kolovoza 2008. do 21. listopada 2019., kao referentica za društvene i opće poslove u Odjelu za upravne djelatnosti Općine Generalski Stol, između ostalog zadužena i za poslove platnog prometa te isplata pomoći iz socijalnog programa Općine, u namjeri da si pribavi nepripadnu imovinsku korist u znatnom iznosu, sa žiroračuna Općine putem aplikacije elektroničkog bankarstva za čije korištenje je u ime Općine bila ovlaštena, novčana sredstva isplaćivala na veći broj svojih osobnih tekućih računa otvorenih u različitim bankama'', priopćili su iz USKOK-a.

Kroz ukupno 1789 različitih transakcija na svoje je račune isplaćivala financijska sredstva osigurana u Općinskom proračunu u svrhu programa sufinanciranja u poljoprivredi, jednokratne novčane pomoći te naknade s područja socijalne skrbi. Na opisani je način, na štetu proračuna Općine Generalski stol, pribavila imovinsku korist od najmanje 974.084 kuna.

Pročitajte i ovo Provala u šibenski pravoslavni hram - 4 Vandalizam, a ne netrpeljivost Pupovac pozvao na smirivanje tenzija nakon provale u pravoslavni hram: "Duboko smo uvjereni da ovo nije nitko napravio iz vjerskih ili etničkih pobuda"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH Pao im je šećer? Dvojac ukrao više od 150 čokolada, usput uzeli tostere, odjeću i ogledala

''Nadalje se osnovano sumnja da je okrivljenica, kako bi prikrila stvarni tijek novčanih sredstava i neistinito prikazala da su novčana sredstva Općine iskorištena za predviđenu namjenu, izrađivala neistinite izvode po transakcijskom računu Općine. Nakon ispisivanja računa je kao primatelje naknade navodila različite fizičke i pravne osobe iako je znala da im naknade nisu isplaćene. Također je kao opis plaćanja navodila da su naknade isplaćene s osnova socijalnog ili poljoprivrednog programa iako je znala da navedeno nije istina. Zatim je tako sačinjene nevjerodostojne izvatke, znajući da njihov sadržaj nije istinit, predavala u računovodstvo Općine radi knjiženja'', priopćili su.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene