Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska komisija sufinancirat će studiju

Do kraja godine natječaj za predstudiju o povezivanju hrvatskog juga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture najavio je da će natječaj za izradu predstudije izvedivosti za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom Hrvatske biti raspisan do kraja godine.

Natječaj za izradu predstudije izvedivosti za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom Hrvatske bit će raspisan do kraja ove godine, a studija bi trebala biti gotova do konca svibnja 2013. godine, izjavio je danas u Bruxellesu hrvatski ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić.

Ministar Hajdaš-Dončić rekao je kako je njegovo Ministarstvo u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih proslova pripremilo projektne zadaće za natječaj, koji će biti raspisan do kraja ove godine. Hajdaš- Dončić u Bruxellesu je kao promatrač sudjelovao na sastanku Vijeća EU za promet, telekomunikacije i energetiku.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno'' Dan malostonske kamenice - 1 Svi putevi vode na Pelješac Dani malostonske kamenice privukli mnoštvo turista: Zbog popularnosti manifestacija se proširila i na drugu lokaciju

>> Hajdaš Dončić potvrdio otpuštanja u HŽ-u, isto najavljuju i u Pošti

Tu će studiju s 200.000 eura sufinancirati Europska komisija. Predstudija izvedivosti treba pokazati koja je najbolja varijanta za prometno povezivanje hrvatskog juga, uzimajući u obzir sve moguće opcije: most kopno-Pelješac, koridor kroz Neum i trajektnu vezu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene