Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV istražuje

Karamarku građani predbacuju da govori o prošlosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović, smatra 39 posto birača kriv je što nema komunikacije između dvaju lidera. Da su oboje krivi misli 29 posto građana, a Tomislav Karamarko kriv je prema mišljenju 22 posto birača.

Misle li građani da Karamarko i Milanović trebaju pričati o minimumu svjetonazorskih pitanja, tko je kriv što nema komunikacije, tko više govori o prošlosti, te o čemu sve žele građani Hrvatske da se govori i razgovara.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Glas s Pantovčaka Milanović pohvalio Plenkovića: "Potpisat ću rješenje" Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

Istraživanje za Dnevnik Nove TV proveo je Ipsos puls 28. i 29. svibnja na uzorku od 600 ispitanika.

Milanović - Karamarko: Sastanak koji se neće održati 

Tomislav Karamarko prije dva tjedna premijeru je pisao i tražio susret, a kako bi se utvrdio minimum oko svjetonazorskih pitanja. DNEVNIK NOVE TV donosi razmišljanja građana o toj ideji, ali i o onome o čemu bi možda, lideri dviju stranaka trebali razgovarati. Pa i na kraju, kakvom se retorikom služe.

Svjetonazorska pitanja

HDZ odbio Milanovića: Nek se sučeljava s nezaposlenima, blokiranima, ovršenima...

Tomislav Karamarko je želio otvoriti razgovor o lakšim temama. Za 54 posto građana, svjetonazorsko pitanje je važno pitanje, a za njih 42 posto to i nije tako važno, dok 4 posto njih ne zna.

Milanović odgovoran što nema komunikacije

Zoran Milanović, smatra 39 posto birača kriv je što nema komunikacije između dvaju lidera. Da su oboje krivi misli 29 posto građana, a Tomislav Karamarko kriv je prema mišljenju 22 posto birača. Nitko nije kriv, smatra 2 posto, a ne zna, njih 8 posto.

Karamarko govori o prošlosti 

HDZ: Kukavički je od Milanovića što još uvijek taji datum izbora

Tomislav Karamarko govorima je okrenut prošlosti. To misli 61 posto birača, za Zorana Milanovića to misli 38 posto birača. Da priča taman toliko koliko je potrebno o prošlosti za Milanovića misli 34 posto birača, a za Karamarka njih 20 posto. Milanović priča premalo o prošlost, tako misli 20 posto birača, a za Karamarka to misli njih 12 posto.

O sadašnjosti i budućnosti govore premalo 

Milanović i Karamarko premalo govore o sadašnjosti i budućnosti. Za Milanovića to misli 64 posto, a za Karamarka 63 posto. Da govore baš koliko je potrebno za Milanovića to misli 25 posto birača, a kod Karamarka ih je 19 posto. A da govori previše, za Milanovića misli 5 posto, a za Karamarka 10. Ne zna, kod Milanovića njih 6 posto, a kod Karamarka 8 posto.

Karamarko: Milanović treba prijeći tih par metara od Banskih dvora i danas razgovarati s braniteljima. Zar ne radi popodne?

O čemu Hrvatska želi da razgovaraju?

Na prvom mjestu je smanjivanje nezaposlenosti, njih 80 posto tkao misli, potom privlačenje stranih investicija želi 38 posto ljudi, razgovor o obrazovanju mladih želi njih 31 posto. Poželjan je i razgovor o reformi zdravstava za 23 posto, za poreze se zanima njih 21 posto, diskusiju o smanjivanju gradova, općina i županija želi 21 posto građana. Razgovor o kriterijima za socijalnu pomoć želi 10 posto, a o dvojezičnosti u Vukovaru razgovor želi 9 posto građana.

O smanjivanju državne administracije razgovor želi 9 posto birača, a priču o privatizaciji državnih tvrtki želi 5 posto građana, o odnosima s susjedima razgovor hoće njih 4 posto, a o obilježavanju Jasenovca i Bleiburga samo 3 posto građana želi razgovor ove dvojice lidera. O nekim drugim temama 6 posto građana misli da bi se trebalo razgovarati, a njih 5 posto ne zna o čemu bi se uopće trebalo razgovarati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene