Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV istražuje

NOVI PRIVREMENI URED Zašto predsjednica seli ured i je li (ne)pristrana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica je od ovog ponedjeljka u Puli u svom privremenom uredu, a uskoro seli u Vukovar. Na pitanje podržavaju li da Predsjednica ima privremene urede, 56 posto građana je odgovorilo da podržava dok njih 33 posto ne podržava, a 11 posto ih nema stav.

 

ŠTO GRAĐANI MISLE ZAŠTO PREDSJEDNICA SELI URED?

Pročitajte i ovo Nina Skočak - 1 Svi mlađi od 30 godina U moru poznatih lica europski izbori donijeli su nešto potpuno drukčije: Generacija Z dobila listu za Europski parlament Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..."

Zanimljivo je razmišljanje građana zašto se seli ured. Njih 48 posto misli da je to kako bi bolje upoznala građane, a njih 43 posto misli da je to kako bi podignula vlastitu popularnost dok 9 posto ne zna.

HOĆE LI TIJEKOM KAMPANJE PREDSJEDNICA BITI NEUTRALNA ILI PRISTRANA?

Predsjednica Republike nakon raspuštanja Hrvatskog sabora temeljem Ustava treba odrediti datum izbora što su činili i njezini prethodnici. No, hoće li se nakon toga povući iz javnog zivota i do izborne noći političku arenu prepustiti političarima koji žele ostati na vlasti ili preuzeti vođenje Hrvatske?

Na pitanje hoće li tijekom kampanje Predsjednica biti neutralna ili pristrana, 50 posto ispitanika je odgovorilo kako misli da će biti pristrana za HDZ-ovu DOMOLJUBNU KOALICIJU, da će biti neutralna, misli njih 38 posto, da će biti pristrana za vladajuću koaliciju HRVATSKA RASTE misli 1 posto ispitanika, a ne zna njih 11 posto.

SVE JE MANJE NEODLUČNIH Donedavni favoriti u padu, ostali slažu saveze spasa

UTJEČE LI ŠEF HDZ-A NA ODLUKE KOJE DONOSI PREDSJEDNICA?

30 posto ispitanika smatra kako Tomislav Karamarko, u velikoj mjeri utječe na odluke koje donosi predsjednica Republike, a da utječe u manjoj mjeri, misli to 30 posto ispitanika, a da uopće ne utječe, misli 30 posto građana dok njih 10 posto to ne zna.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls od 9. do 11.rujna 2015. među 600 ispitanika. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene