Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV doznaje

Sanader se ni sljedeći tjedan ne vraća u RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni u tjednu pred nama bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader neće biti izručen Hrvatskoj. Dnevnik Nove TV doznaje to od izvora bliskih obrani bivšeg premijera. Doznajemo i kako se Ivo Sanader neće služiti metodama obrane Damira Polančeca.

Pročitajte i ovo Osnivač Pivske stranke, Dominik Wlazny Treba li i nama jedna? Imaju golemu podršku na nadolazećim izborima, građanima obećali: "Pivo će teći iz fontana!" Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje

Još najmanje 8 dana bivši premijer Ivo Sanader neće biti izručen Hrvatskoj, tvrde krugovi bliski njegovoj obrani. U austrijskoj ćeliji ostaje dok tamošnje ministarstvo pravosuđa ne odgovori na njegov pristanak na izručenje.

U ekskluzivnom istraživanju koje je za Novu TV provela agencija Ipsos Puls 45 posto građana smatra da se Sanader odlučio na povratak radi osvete bivšim kolegama iz HDZ-a. Čak 81 posto vjeruje da će odgovornost prebacivati na suradnike, a samo 7 posto da neće kriviti druge.

Izvori bliski Sanaderu tvrde suprotno. Novi odvjetnik u timu Čedo Prodanović s bivšim premijerom telefonom razgovara svaki dan. Goran Suić i ovoga će četvrtka u Salzburgu Sanadera pripremati za iznošenje obrane.

Strategija različita od Polančecove

Njihova strategija bi se trebala razlikovati od napadačke kojom se služi Damir Polančec. U posljednjem je potezu objavio prezentaciju iz koje proizlazi da je vrh HDZ-a znao sve detalje pregovora s MOL-om o INA-i. Premijerka Kosor na ta pitanja ne želi odgovarati.

Svaki drugi Hrvat, odnosno 57 posto njih vjeruje da će politika utjecati na odluku suda u Sanaderovom slučaju. 32 posto vjeruje u pošteno suđenje. Njihovo mišljenje dijele i oporbeni vođe. 'Znam samo da kada bi SDP bio na vlasti tog straha ne bi bilo', rekao je Zoran Milanović. 'JA sam uvjeren da je hrvatsko pravosuđe zrelo i da će odlučivati u skladu sa zakonima', dodao je Čačić.

Za nešto više od tjedan dana hrvatsko pravosuđe u rukama će imati jedan od najvažnijih slučajeva do sada. Bit će mu to i test može li objektivno istražiti ozbiljne optužbe protiv bivšeg premijera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene