Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed branitelja

VIDEO Glogoški želi s Milanovićem na detektor laži - Šokirao izjavom o suicidu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đuro Glogoški, vođa braniteljskog prosvjeda ispričao je svoj susret s premijerom Zoranom Milanovićem te poručio da mnogi u poziciji u kojoj se našao premijer daju ostavku, a poneki izvrše i sudicid.

'Nekoliko dana nakon početka prosvjeda, premijer je vjerojatno putem nekoga iz svojih službi kontaktirao 100% ratnog vojnog invalida koji je došao do mene i rekao mi da premijer želi susret sa mnom, ali neslužbeno. Javnosti je premijer rekao da sam službeno bio tamo. Službeno idem kada dobijem poziv iz institucije. Ovo je bilo preko nekog državnog službenika koji ne radi u Vladi. Po mene su stigla dva vladina vozila. U prvom smo bili ja i moja supruga koja je moja njegovateljica, jer ja nemam ljubavnice kao neki da ide sa mnom. Drugo vozilo bilo je u našoj pratnji', ispričao je Glogoški o susretu s premijerom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Milanovića je upoznao s motivima prosvjeda u Savskoj te problemima s kojima se invalidi susreću u brojnim institucijama te odnosu prema Domovinskom ratu.

'Došli smo prenijeti istinu'

'Premijer je neke stvari bilježio na papirić te rekao da za neke stvari ne zna. Na kraju razgovora mi je rekao može li ovaj naš sastanak ostati među nama, da ne ide u javnost. Ja sam mu rekao da može jer sam vjerovao da slijede koraci kako bi se pronašla rješenja za naš problem. Očito je da je jedini cilj premijera bio je da iskoristi moj dolazak i da u trenutku kad mu to odgovara, pusti u hrvatsku javnost. To dovoljno govori kakav je to čovjek i možemo li imati povjerenja u takvog predsjednika Vlade', naglašava vođa braniteljskog prosvjeda.

Nakon sastanka s Milanovićem, odvezli su ga, kaže,  u autu sa zatamljenim staklima da ga nitko ne vidi da izlazim iz Vlade

'Nakon premijerovih izjava, od njega očekujem sučeljavanje ili detektor laži, a ako na to ne pristane neka podnese ostavku, što je praksa u zapadnim zemljama nakon takvih izjava, a u istočnim zemljama čak izvrše i suicid. Nažalost to se kod nas ne događa', zaključio je Glogoški.

Ustvrdio je da su on i njegova obitelj izloženi brojnim napadima te da još može očekivati vlastitu likvidaciju.

Upitan da pojasni izjavu o likvidaciji rekao je da ovaj odnos prema braniteljskoj populaciji i Domovinskom ratu 'radi cijeli tim, a znamo tko je taj tim'. Dodao je da je hrvatski narod kroz povijest doživljavao ono što on sada doživljava te da su nakon napada na suradnike i vođe slijedile likvidacije.

Na novinarsko pitanje kolika su mu primanja, Glogoški je odgovorio da su ona u skladu sa zakonom te najavio da će tužiti zbog klevete i narušavanja privatnosti ministra branitelja Predraga Matića koji je za neke medije rekao da Glogoški ima 25 tisuća kuna primanja.

Glogoški je odbio tezu da je braniteljski prosvjed u funkciji predsjedničke kampanje rekavši da se prosvjed, koji traje od 20. listopada, mogao odmah riješiti te da su spremni ostati ispred ministarstva i do parlamentarnih izbora.

Također je opovrgnuo navode da je prosvjed u interesu jednog predsjedničkog kandidata, rekavši da su među prosvjednicima pripadnici i simpatezeri raznih stranaka.

'I naše strpljenje ima kraj i čini mi se da se bliži trenutak kada ćemo morati poduzeti onaj korak o kojem sam govorio na Trgu bana Jelačića', rekao je Glogoški podsjetivši na svoju najavu da će branitelji kada to procijene krenuti na Trg svetog Marka. 'Kada mi krenemo, netko će morati otići', dodao je.

Podsjetimo, prosvjed branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida ispred Ministarstva branitelja započeo je 20. studenoga, a prosvjednici traže ostavku resornog ministra Predraga Matića i suradnika te raspravu o usvajanju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene