Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasićene situacijom u državi

Djevojke bacale jaja na HDZ: Dosta je nepravde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anita Barišić Muslija i Kristina ćurković dvije su mlade žene zasićene situacijom u cijeloj državi koje su odlučile svoj bunt iskazati na najbenigniji mogući način - bacanjem jaja.

Pristigle glavešine HDZ-a među kojima je bio glavni tajnik Branko Bačić i šef županijskog HDZ-a Kruno Peronja nemalo su se iznenadili kad su ih prije proslave 21. godišnjice osnutka stranke u Omišu napale - dvije žene. Obje su pripadnice udruge Volim Hrvatsku koja je cijelu akciju nazvala 'Kajgana za HDZ'. No, ističu kako im je svejedno je li se radi o HDZ ili SDP-u jer su im svi isti. 'Bacanje jaja je bio izraz jednog bunta i namjera je bila da se s tim jajima dočara slika koju su oni postigli vođenjem svoje politike. Nama je isti i HDZ i SDP i nismo došli u ime nikakve stranke i nismo nikakva stranka nego smo tu za Hrvatskui učinili smo to za Hrvatsku', tvrdi Kristina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tradicija kroz brojeve (Ne)ukusna statistika za Uskrs: Pogledajte drastični skok cijene namirnice koja je neizostavni dodatak na stolu Ilustracija Opasna bakterija Jeste li kupili ova jaja? Povlače se iz prodaje, na farmi pronađena salmonela

'Bacam vam svoju večeru'

Obje aktivistice kažu da im nije bila namjera nikoga gađati. 'Jaja smo bacali o pod i svaki je imao poruku uz određene povike tipa 'Ovo je za branitelje i za Purdu', 'Ovo je za nezaposlene' 'Ovo je za škverove i za firme' i 'Za uništenje Hrvatske', ističe Anita koja ju u žaru iznenađenim političarima povikala kako im baca svoju večeru jer im gladni ljudi očito ne znači ništa.

Policija ih je odmah privela i legitimirala, no to su kažu, očekivale i pripremile se na to. U postaji su ih držali sat i pol vremena.
'Ja sam ponosna na ono što sam učinila i prijavu ću uokviriti doma kad mi dođe', dodaje Kristina. Iako je policija incident nazvala remećenjem javnog reda i mira Anita Barišić Muslija se s tim ne slaže.'

'Dosta nam je nepravde'

Po meni je to remećenje javnog skupa jer javni red i mir ne postoji odavno, počevši od svih baka koje kopaju po kontejneru i raznoraznih tužnih priča koje su proizašle iz te politike', uvjerena je. Ideja za prosvjed im je došla spontano i kažu kako im je dosta nepravde koja se u Hrvatskoj provodi već dvadeset godina. 'Želimo samostalnu suverenu Hrvatsku za kakvu smo se borili, takvu Hrvatsku želimo', ističe Kristina.

Vrijeme je da narod shvati da su oni naši zaposlenici a ne mi njihovi i da se naš glas mora čuti Kao poruku svim građanima Hrvatske savjetuju da izađu na referendum o ulasku u Europsku uniju i glasaju protiv. Traže postavljanje stvari na njihovo mjesto u državi kao i promjenu u strukturi vlasti. ''Vrijeme je da narod shvati da su oni naši zaposlenici a ne mi njihovi i da se naš glas mora čuti', zaključila je Anita.

'HDZ im je osigurao slobodu'

Reakciju na incident ubrzo je dao i šef HDZ-a splitsko dalmatinske županije Kruno Peronja. 'Riječ je o predstavi jedne udruge upućene na krivu adresu jer upravo HDZ skrbi o braniteljima i zalog je za opstojnost brodogradilišta. Prosvjed je potvrda je da je Hrvatska slobodna zemlje u kojoj se može prosvjedovati na sve civilizirane načine, a upravo je to zasluga HDZ-a', tvrdi Peronja kojem je žao što djevojke nisu ostale poslije na skupu.

Anitu i Kristinu je hrvatska javnost već upoznala kao organizatorice prosvjeda podrške Tihomiru Purdi i svim progonjenim hrvatskim braniteljima, kad je udruga Volim Hrvatsku na splitskoj Rivi okupila 4.000 građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene