Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Velikoj Gorici

Djevojčica se na dječjem igralištu ubola na narkomansku iglu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narkomansku iglu nitko od institucija (policija, bolnica...) nije htio preuzeti pa se i dalje nalazi kod Lotinih roditelja.

Šok i nevjericu doživjela je Velikogoričanka Maja Belić kada se u utorak njezina kćerka Lota, koja ima jednu i pol godinu, igrajući se pokraj pješčanika ubola na narkomansku iglu.

'Najmlađa se igrala van pješčanika, gdje je razbacan pijesak, u trenu je čučnula i doslovno sjela na odbačenu iglu. Odmah je počela plakati, a kad se digla odmah sam primijetila iglu da viri iz noge', ispričala je Maja za VGdanas.

Šokovi za majku i dijete tu tek počinju jer će cijeli dan provesti po bolnicama, a nevjerica se nastavila kada joj je medicinska sestra u Domu zdravlja Velika Gorica prvo poručila da se javi svojoj doktorici u poslijepodnevnoj smjeni, na što je majka naravno poklopila i nazvala drugu pedijatricu, a potom i 112, koja ju hitno upućuju u dječju bolnicu u Klaićevu.

Igla je bila puna droge, u njoj je bilo i krvi, prepričava nam potresena majka koja će sa svojom obitelji sljedećih mjeseci strepiti čekajući rezultate nalaza.

Osijek: Djevojčica se ubola na NARKOMANSKU IGLU u dvorištu vrtića!


'Doktoru smo odnijeli špricu, on se zgrozio i rekao da je rabljena. Igla je debela i samim time je ubod dosta velik, nekih 3 cm djetetu u bedro. Ranu su očistili te nas uputili u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević gdje su napravili sve moguće pretrage', kaže Maja.

Pred obitelji i malom Lotom sada su mjeseci odlazaka na dodatne kontrole i iščekivanje rezultata da li se preko igle na dijete prenijela kakva zarazna bolest ili virus poput Hepatitisa ili HIV-a koji prate narkomane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašna tragedija Djevojčica je plivala u hotelskom bazenu i nestala, ekipa ju je tražila 13 sati, a onda je uslijedio šok: "Mnogi od nas brisali su suze" Hitna pomoć U bolnici je Užas u susjedstvu: Dijete (3) palo kroz prozor stana na beton

Opasan i infektivni otpad, špricu i iglu sa nepoznatim sadržajem, roditelji Lote na kraju su morali odnijeti u svoj dom jer nitko u nizu bolnica ju nije htio preuzeti, a kada je suprug na goričkoj policiji prijavio slučaj niti tamo nisu uzeli iglu već su ga s njome poslali kući.

Grad će platiti pretrage i pomoći obitelji

Na nemili je događaj reagirao i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

 

'Zgroženi smo ovime što se dogodilo i u dogovoru s policijom povećat ćemo nadzor u parkovima ali i u sklopu programa prevencije uvesti nove projekte koji će se bazirati na sigurnosti. Ne možemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju u našim dječjim parkovima', ističe Barišić, koji je obećao i pokriti sve potrebne troškove pretraga i na taj način pomoći obitelji djevojčice koja se ubola na korištenu iglu u parku.

 

'Zahtijevam da se provede detaljna istraga, te da se osoba odgovorna za ovo zlodjelo pronađe i drastično kazni', rekao je gradonačelnik Barišić.

 

Pronađenu iglu će ipak preuzeti velikogorička policija te će provesti daljnju istragu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene