Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ruglo na kraju grada

VIDEO/FOTO Sudbina nedovršene bolnice u Zagrebu: Umjesto pacijenata pune ju - svinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko nedovršene Sveučilišne bolnice Blato, nekoć ambicioznog projekta, a danas samo ruševine i podsjetnika na žalosne prilike, sinoć se prešetavala svinja.

Gradom Zagrebom ponovno se prešetavaju svinje, doduše, ne one divlje koje smo imali prilike gledati prije nešto više od mjesec dana, ali, to ništa ne mijenja.

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada

Kamere su ovoga puta uhvatile domaću svinju koja se možda i nastanila na području nedovršene bolnice u Blatu.

Svinja u tom ruglu na kraju grada simbolički oslikava birokratsku, društvenu i političku tragediju čitave jedne generacije. Nekoć pompozno najavljivani mega-projekt u kojeg je ulupano 150 milijuna eura i koji je trebao imati, kažu, više od 1000 kreveta, 70 dvorana i predavaonice u obliku amfiteatra, danas zjapi (gotovo) prazan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kupači se razbježali Ženu na plaži ugrizla divlja svinja: "Mislim da ju je privukao miris pizze"

Pročitajte i ovo Divlje svinje - 4 Problem u Zagrebu Kuda idu divlje svinje? Dolazi cijelo krdo, jedan vepar dobio je i ime: "S njim malo-malo pa se igramo lovice"

Odnosno, ne baš prazan, jer noću, kao što možemo vidjeti, tu se prešetavaju svinje, vjerujemo, u potrazi za hranom i vodom. Za razliku od nje, koja će to možda i pronaći, pacijenti ovdje nikad nisu uspjeli pronaći krevet. Sve što je ostalo jesu ruševine ideja, prevelike ambicije i nesposobnosti.

I jedna gladna svinja na kraju grada.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene